|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Соган Долма

Автор:
Редакција Рингераја

Еден од оние фини старински рецепти



Подготовка

Исчистете го кромидот од надворешниот слој, отсечете го коренот, за да можат внатрешните слоеви да се вадат подобро. Замотајте по 3 главички кромид во водена кујнска хартија и печете во микробранова 3 минути. Потоа ставете ги следните три главички. Во меленото месо додадете ориз и зеленчук и зачинете го по желба. Изладениот кромид раздвојте го на листови и полнете го со месо. Во тавата налејте го сосот од домати, додадете врела вода колку да се покрие долмата. Оставете да врие 10-15 минути, покријте со фолија и печете 45 минути на 200 C. Можете да ставите и мали слатки полнети пиперки во тавата.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 5

Состав

10-тина главици кромид со средна големина
500 гр. месо
150-200 гр. ориз
2 моркови
1 главица кромид
3 чешниња лук
1 лажичка сол
1 лажичка бибер
1 лажица вегета
3 лажици першун сецкан
1 чаша сос од домати



Анкета

Млеко.
Admin

По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: