
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Главно јадење на српската трпеза
Месото исечете го на коцки со средна големина, а сланицата кромидот и пиперките на поголеми парчиња. Во тава ставете половина од месото па одозгора ставете го кромидот,, пиперките и сланината. Покријте со остатокот од месото. Посолете и забиберете. Додадете масло, налејте го белото вино и гответе го поклопено околу два часа на тивок оган. Послужете го со прилог од ориз и украсете го со сечкан магданос.
Време на подготовка од: 180
Време на подготовка до: 200
Kомплицираност: 3
- 750 гр. телешко месо
- 200 гр. чадена сланина
- 3 зелени пиперки
- 2 главици кромид
- 500 мл. бело вино
- сол
- бибер
- магданос
забава Бремените
Автор: bobik
Децата паѓаат. Тоа е дел од нивниот раст, игра и учење. Од првите обид...
Храната како дел од културен идентитет
Храната е повеќе од гориво за телото. Таа е јазик на културата, традиц...
Првата играчка не е само обичен предмет. Таа е првиот мост кон светот ...
Како да ги заштитите коските за време на бременост?
За време на бременоста, телото на жената прави неверојатни прилагодува...
Митови и вистини спиење со бебето во ист кревет
Што треба да знаете пред да ја донесете оваа одлука, со срце, но и со ...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: