Татлија
Автор:
Редакција Рингераја
Малку подзаборавен рецепт на нашите баби

Подготовка
Во сад се додава пивото, маслото, шеќерот, сол, гризот се додава брашното, оревите и пецивото. Се меси колачот. Брашното се додава по потреба, но се внимава тестото да не е тврдо. Се расплескува во намрсено тавче број 32 се сече и се пече во загреана релна на 200 степени. Од шеќерот и водата се вари шербет и се полева оладената татлија со врел шербет.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3
Состав
500 грама пиво
350гр масло
150гр гриз
2лаж шеќер
во прсти сол
1 пециво
100 гр сецкани ореви
по потреба брашно ( околу 800гр)
шербет
700гр шеќер
600гр вода
-
забава Бремените
Автор: bobik Првата играчка не е само обичен предмет. Таа е првиот мост кон светот ...
Како да ги заштитите коските за време на бременост?
За време на бременоста, телото на жената прави неверојатни прилагодува...
Митови и вистини спиење со бебето во ист кревет
Што треба да знаете пред да ја донесете оваа одлука, со срце, но и со ...
Фризерскиот салон како оаза за бремени жени – еве зошто
Мирисот на шампон, звукот на фенот и тишината на мислите. Понекогаш, т...
Нега на кожата кај новороденчиња
Кожата на новороденчињата е неверојатно нежна, чувствителна и подложна...
Анкета
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: