|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Татлија

Автор:
Редакција Рингераја

Малку подзаборавен рецепт на нашите баби



Подготовка

Во сад се додава пивото, маслото, шеќерот, сол, гризот се додава брашното, оревите и пецивото. Се меси колачот. Брашното се додава по потреба, но се внимава тестото да не е тврдо. Се расплескува во намрсено тавче број 32 се сече и се пече во загреана релна на 200 степени. Од шеќерот и водата се вари шербет и се полева оладената татлија со врел шербет.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3

Состав

500 грама пиво
350гр масло
150гр гриз
2лаж шеќер
во прсти сол
1 пециво
100 гр сецкани ореви
по потреба брашно ( околу 800гр)
шербет
700гр шеќер
600гр вода



Анкета

Миење заби.
Admin

Кога почнавте да им ги миете забите на вашите деца?