
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Интересен вкус
Сварете го гравот убаво, или доколку е од конзерва исцедете го од течноста. Измешајте јајце во посебен сад. Испасирајте го убаво да се добие смеса како пире. Измешајте го со кашкавалот, додете малку сол, 1 јајце и ситно исечкан лук. Смесата убаво промешајте ја, измесете ја со рацете ако е неопходно и направете плескавици. Извалајте ги во брашно а потоа веднаш и во изматеното јајце и на крај во презлата. Повторете ја постапката за секое од плескавиците. Во една тава поставете масна хартија (огноотпорна), поставете ги ќофтињата и полијте ги малку со масло. Печете ги на 200 степени околу 10-тина минути. Сецканите маслинки промешајте ги со мајонезот. По желба полијте ги ќофтињата со смесата од мајонез и маслинки или сервирајте ги одвоено.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
50 грама Презла
4 лажица/ци Масло
100 грама Маслинки
60 грама Мајонез
1 чешниња Лук
80 грама Кашкавал
250 грама Грав
200 грама Брашно
2 Јајца/це
малку Сол
забава Бремените
Автор: bobik
Животот е поквалитетен со вистинските луѓе
Секој нов ден ни носи шанса да избереме да избереме не само што ќе на...
Ултразвук на колкови кај бебиња
Ултразвукот на колкови е една од најважните превентивни проверки во пр...
Кој е најдобриот начин за капење на новороденчето?
Капењето на новороденчето е еден од најнежните и најважни ритуали во п...
Кожата како огледало на здравјето
Кожата е најголемиот орган во телото, но таа не е само „надворешна обв...
Колаген - тајниот сојузник на кожата, косата и телото
Колагенот е еден од најважните протеини во телото, но често останува „...