
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Интересен вкус
Сварете го гравот убаво, или доколку е од конзерва исцедете го од течноста. Измешајте јајце во посебен сад. Испасирајте го убаво да се добие смеса како пире. Измешајте го со кашкавалот, додете малку сол, 1 јајце и ситно исечкан лук. Смесата убаво промешајте ја, измесете ја со рацете ако е неопходно и направете плескавици. Извалајте ги во брашно а потоа веднаш и во изматеното јајце и на крај во презлата. Повторете ја постапката за секое од плескавиците. Во една тава поставете масна хартија (огноотпорна), поставете ги ќофтињата и полијте ги малку со масло. Печете ги на 200 степени околу 10-тина минути. Сецканите маслинки промешајте ги со мајонезот. По желба полијте ги ќофтињата со смесата од мајонез и маслинки или сервирајте ги одвоено.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
50 грама Презла
4 лажица/ци Масло
100 грама Маслинки
60 грама Мајонез
1 чешниња Лук
80 грама Кашкавал
250 грама Грав
200 грама Брашно
2 Јајца/це
малку Сол
забава Бремените
Автор: bobik
Придобивки од млекото и млечните производи за здравјето
Млекото и млечните производи се дел од традиционалната исхрана во мног...
Кога детето го поминува својот прв роденден, неговите потреби за храна...
Што се матични клетки и зошто се толку важни?
Во светот на медицината постојат многу зборови што звучат како научна ...
Гастритис – што е и како се лекува?
Гастритисот е воспаление на слузницата на желудникот, состојба која мо...
Кога сте родител на бебе, секојдневните обврски стануваат вистинска ми...
Миење на долниот дел.
пеперутка16
Дали твојот сопруг ја менува облеката на детето, мислам миење на долниот дел и менување на пелената?