
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Twins
Twins Ви препорачува!
Кромидот ситно го сецкаме и го пропржуваме додека да омекне, потоа се додава месото , се пржи и се додава по вкус, сол, вегета, црн пипер. Во сад настрана се меша заедно водата и маслото и се додава сол. Во тркалезно тавче премачкано со маргарин се ставаат 2-3 кори ама краевите да излегуваат надвор од тавата. Се попрскува со мешавината од вода и масло па се редат еден ред гужвани кори, па повторно се прска со месавината од вода и масло па се става(пропрскува ) од месото .Над тоа се реди повторно ред гужвани кори па повторно се пропрскува од течноста па месо и така додека има кори и месо.Најгоре се ставаат 2 цели ( не гузвани )кори се пропрскува од течноста и се затвараат краевите од првите кори кои излегуваа од тавата и пак се прска од течноста. Се пече околу 25-30 минути на 180 степени. Истиот бурек наместо со месо може да се направи и со сирење и со спанаќ по Ваша желба.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
500 гр.кори
300 гр мелено месо
1 главица кромид
сол, црн пипер, вегета
250 мл кисела вода(мозе и обична)
100 мл масло
забава Бремените
Автор: bobik
Што ги прави коските цврсти? Тајните на здравиот скелет
Коските не се само „рамка“ што го држи телото исправено. Тие се живо т...
Магнезиумот во исхраната на мало дете
Кога станува збор за исхраната на малите деца, најчесто се зборува за ...
Боровинките и мозочната функција
Во потрагата по подобра концентрација и остра меморија, многумина се с...
Мајчинска интуиција - мит или реална сила?
Секој што некогаш разговарал со мајка веројатно го слушнал изразот „ед...
Мајките и менталното здравје - прекинување на тишината
Мајчинството често се прикажува како најубавиот период од животот испо...