Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Twins
Twins Ви препорачува!
Кромидот ситно го сецкаме и го пропржуваме додека да омекне, потоа се додава месото , се пржи и се додава по вкус, сол, вегета, црн пипер. Во сад настрана се меша заедно водата и маслото и се додава сол. Во тркалезно тавче премачкано со маргарин се ставаат 2-3 кори ама краевите да излегуваат надвор од тавата. Се попрскува со мешавината од вода и масло па се редат еден ред гужвани кори, па повторно се прска со месавината од вода и масло па се става(пропрскува ) од месото .Над тоа се реди повторно ред гужвани кори па повторно се пропрскува од течноста па месо и така додека има кори и месо.Најгоре се ставаат 2 цели ( не гузвани )кори се пропрскува од течноста и се затвараат краевите од првите кори кои излегуваа од тавата и пак се прска од течноста. Се пече околу 25-30 минути на 180 степени. Истиот бурек наместо со месо може да се направи и со сирење и со спанаќ по Ваша желба.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
500 гр.кори
300 гр мелено месо
1 главица кромид
сол, црн пипер, вегета
250 мл кисела вода(мозе и обична)
100 мл масло
забава Бремените
Автор: bobik
Да станеш мајка е едно од најдлабоките и најмоќните искуства што може ...
Куклите во животот и растењето на девојчињата
Куклата е едноставна, тивка и често потценета играчка која останува ва...
Важноста на гинеколошките прегледи
Во современото општество, грижата за здравјето станува сe поактуелна, ...
Отворената комуникација меѓу партнерите е основа за длабока интимност ...
Во денешно време се повеќе гледаме фотографии од „идеални“ фамилии сек...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: