Солзи со течно чоколадо
Автор:
Редакција Рингераја
И изглед и вкус

Подготовка
Замрзнатото тесто ставете го на набрашнета површина. Посипете го со малку брашно и лесно премачкајте го со сукало. Важно е да се работи побрзо со тестото додека е уште добро изладено. Премачкајте го со течно чоколадо од крај до крај. Почнете да ги извртувате двата краја за да бидат исправени кога ќе се спојат. Добиениот ролат со остар нож исечете го на парчиња со дебелина од околу 2 см.Наредете ги во плех на хартија за печење и премачкајте ги со малку изматена жолчка. Се пече во загреана рерна на 180 степени околу 15-20 минути.
Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30
Kомплицираност: 3
Состав
1 замрзнато лиснато тесто
чоколаден намаз
1 жолчка од јајце
-
забава Бремените
Автор: bobik Придобивки од млекото и млечните производи за здравјето
Млекото и млечните производи се дел од традиционалната исхрана во мног...
Кога детето го поминува својот прв роденден, неговите потреби за храна...
Што се матични клетки и зошто се толку важни?
Во светот на медицината постојат многу зборови што звучат како научна ...
Гастритис – што е и како се лекува?
Гастритисот е воспаление на слузницата на желудникот, состојба која мо...
Кога сте родител на бебе, секојдневните обврски стануваат вистинска ми...
Анкета
Миење на долниот дел.
пеперутка16
Дали твојот сопруг ја менува облеката на детето, мислам миење на долниот дел и менување на пелената?