|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Солзи со течно чоколадо

Автор:
Редакција Рингераја

И изглед и вкус



Подготовка

Замрзнатото тесто ставете го на набрашнета површина. Посипете го со малку брашно и лесно премачкајте го со сукало. Важно е да се работи побрзо со тестото додека е уште добро изладено. Премачкајте го со течно чоколадо од крај до крај. Почнете да ги извртувате двата краја за да бидат исправени кога ќе се спојат. Добиениот ролат со остар нож исечете го на парчиња со дебелина од околу 2 см.Наредете ги во плех на хартија за печење и премачкајте ги со малку изматена жолчка. Се пече во загреана рерна на 180 степени околу 15-20 минути.

Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30
Kомплицираност: 3

Состав

1 замрзнато лиснато тесто
чоколаден намаз
1 жолчка од јајце



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?