Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Вкус на кој не може да се одолее
Исчистете ги сардините и исечете му ги главите. Измијте ги и ставете ги во тенџере во кое претходно сте ставиле дрвени стапчиња од сладолед или нешто слично, за рибата да не загори. Наредете ги сардините, ставете зачини и бела киселина (киселината се става за коските да омекнат и рибата да се јаде без да се чисти). Редете додека имате риба и ставајте од зачините. На крај прелијте со масло и оставете да се варат на тивок оган околу 5-6 часа. Откако ќе се изладат можете да ги ставите во тегли.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 6
Kомплицираност: 5
1,5 кгр. замрзната сардина
3 лажици сув зачин
2-3 ловорови листа
10 зрна бибер
450 мл. масло
100 мл. бела киселина
забава Бремените
Автор: bobik
Што ги прави коските цврсти? Тајните на здравиот скелет
Коските не се само „рамка“ што го држи телото исправено. Тие се живо т...
Магнезиумот во исхраната на мало дете
Кога станува збор за исхраната на малите деца, најчесто се зборува за ...
Боровинките и мозочната функција
Во потрагата по подобра концентрација и остра меморија, многумина се с...
Мајките и менталното здравје - прекинување на тишината
Мајчинството често се прикажува како најубавиот период од животот испо...
Грешки што несвесно ги правиме кога бебето има гасови
Гасовите се една од најчестите причини за немир и плач кај новороденчи...