Annet
|
Mnogu ubavo kaza Anonimen,pred da stapime vo brak gledame kade se mazime. (ne za pari,tuku za koj,od kade poteknuva itn) Ima sekakvi roditeli,i nasite i nivnite ne se sovrseni.Ama sekoj stapuva vo brak od ljubov i nikoj ziv na svetov nema da me spreci da odam napred ,da stvoram deca , da imam svoj dom. Nikogas ne sum sakala necija pomos,za potoa da se cuka vo gradi koj kolku mi pomognal,mi dal Gospod race da stvoram,da raboram...... I na kraj ako nekoj mi dal so alal so se veli,fala mu..za svoeto dete dal,ne za tugoto. JAs 3 ipol god ziveam vo zaednica,uste od samiot start jasno se kaza deka koga ke ima plilika ke se delime,fala bogu roditelite na mm pominale i oni mladost i sakale da bidat sami,napravile kuka ,i za koga ke se zeni mm da ima kaj da zivee,ama po 30 i kusur god ,dojde red sinot da se deli,ama kupivme nas stan,fala bogu,i nasite roditeli ni pomognaa. Uste nekoj mesec ke se selime...Za dobroto na site.. Sekako deka nikoj nesaka vo zaednica da zivee,ni snai ni svekrvi. Ako sinot e mamin ili tatin ,ete im go i tatkoto i majkata,pa nam nikoj ne ne frlil na ulica da trpime i patime. Ako jas nesakam da ziveam so negovite,neka se stavi na moe mesto da vidi kako e,oti so majka i tatko i ke se skaras i pa ke zivees a,a tuka ako se skaras,nema natamu zivot.... Finansiite se mnogu bitni,ama ne sekogas,i nie 3 ipol god sme si skusile mnogu raboti,ispaganja,kupuvanje i red dr.raboti,so edna plata trgavme na strana,zastedivme,pa nemora da se zivee vo Sk da se kupi stan neznam kakov,ili od 50 -60 ilijadi evra,i vo drugive gradivi ima zivot ako sakas da ziveess... Znaci ako se ima razbiranje i volja,ljubov i postuvanje se se moze..... A jas koga ke ziveam saama ke vi kazam dali e poubavo vaka ili taka..ZA mene kako sto pisav nekolku postovi pogore zivotot vo zaednica e hendikep,trpenje edni so drugi,da ne dojde do los zbor samo......ama nekogas ne se dotrpuva:))))
< Поракaта ја уредил Annet -- 5.11.2012 13:01:48 >
|