|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14 - 18.04.2014) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Чоколадна торта

Автор:
Редакција Рингераја

Сочна и вкусна



Подготовка

Изматете 3 х 6 јајца, додадете 3 х 6 лажици шеќер, 3 х 4 лажици брашно и 3 х 6 лажици мелени ореви. Секоја кора поделете ја на два дела, така што ќе добиете 6 кори. 1 фил - Ставете на оган 1/2 шеќер и 1 литар млеко да се вари шербет. Кога ќе почне да се згуснува додадете 200 гр. чоколадо и оставете на тивок оган филот убаво да се згусне. Премачкајте ги 6-те кори и оставете ги да се стегне чоколадото на нив. 2 фил - Измиксирајте 250 гр. маргтарин со 200 гр. шеќер во прав и додадете 3 јајца. 3 фил - 250 гр. мелени ореви прелијте ги со една шоља за кафе врело млеко. Измешајте ги двата фила и филувајте ги корите кои се премачкани со чоколадо. Глазура - 200 гр. чоколадо и 4 лажици масло

Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 5

Состав

3 х 6 јајца
3 х 6 лажици шеќер
3 х 4 лажици брашно
3 х 6 лажици мелени ореви

1 Фил
1/2 кгр. шеќер, 1 л. млеко, 200 гр. чоколадо

2 Фил
250 гр. маргарин, 200 гр. шеќер во прав и 3 јајца

3 фил
250 гр. мелени ореви и 1 чаша млеко