|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Млечна плетенка - козињак

Автор:
Редакција Рингераја

Велигденски рецепти



Подготовка

Измешајте го брашното со квасецот, додадете шеќер, ванилин шеќер, растопениот маргарин, изматените јајца, малку сол и рендана кора од лимон. Малку промешајте и со топло млеко замесете меко тесто. Покријте го со кујнска крпа и оставете го на топло место да скисне. Тестото премесете го лесно и разделете го на два дела и тоа еден дел од 1/3 од тестото, а другиот дел од 2/3 од тестото. Двата дела обликувајте ги во должина и скоро до врвот засечете ги на три делови. Исплетете две плетенки еднакно долги. Поставете ја помалата на пошироката плетенка, премачкајте со белка, посипете шеќер и ставете ја да се печи околу 50 минути на 180 степени.

Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 3

Состав

- 500 гр. брашно
- 1 инстант квасец
- 2 јајца
- сол
- 50 гр. маргарин
- 50 гр. шеќер
- 1 пак. ванилин шеќер
- 200 мл. млеко
- кора од лимон
- 1 белка (за премачкување)





Анкета

Пелени.
пеперутка16

Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?