|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Монте

Автор:
Редакција Рингераја

Обидете се да го јадете само еднаш:)



Подготовка

Изматете ги пенесто јајцата и шеќерот, додадете вода па уште малку матете. Додадете ги сите останати состојки и матете колку што е потребно за да се изедначат состојките. Печете на 180 C околу 20 минути. Печеното тесто прелијте го со преливот (со врелото млеко додадете несквик и добро измешајте) за белиот крем одвојте неколку лажици млеко за да го растворите густинот. Преостанатото млеко варете го со шеќерот. Откако ќе зоврие додадете густин. Да се меша неколку минути и да се додаде ванилиниот шеќер. Покријте го со проѕирна фолија и оставете го да се лади. Во изладениот крем измешајте го маргаринот. За темниот крем ставете ја слатката павлака на тивок оган, додадете ги двете врсти чоколадо и мешајте додека не се стопи чоколадото. Оставете да се лади барем 2 часа. Ако сакате посладок крем додадете 1-2 лажици шеќер. Изладениот бисквит премачкајте го со бел крем, па со темен крем.

Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4+
Kомплицираност: 5

Состав

Тесто:
- 3 јајца
- 5 лажици шеќер
- 3 лажици топла вода
- 3 лажици брашно
- 3 лажици какао
- 1/3 прашок за печиво

Прелив:
- 1/2 дцл. млеко
- 2 полни лажици несквик

Бел крем:
- 6 дцл. млеко
- 5 лажици шеќер
- 6 лажици густин
- 2 пак. ванилин шеќер
- 20 гр. бело чоколадо
- 150 гр. маргарин

Темен крем:
- 200 гр. темно чоколадо
- 100 гр. млечно чоколадо
- 5 дцл. слатка павлака



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?