Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Кога патуваме на брановите на храната и емоциите, кадифените срца се станица која не смееме да ја заобиколиме. А кога еднаш на неа ќе застанеме, не одиме понатаму додека целосно не ги изедеме и не преточиме медени емоции во нашите срца...
Маргаринот, медот и шеќерот загрејте ги на ниска температура да се растопат. Во подготвената смеса ставете ги јајцата, какаото, брашното, циметот, морското оревче и прашокот за пециво. Замесете тесто и оставете го да стои околу еден час во фрижидер. Исукајте го тестото малку подебело и со помош на калап извадете срца. Ставете ги во плех обложен со хартија и печете на 175 C околу 10 минути. Изладените срца потопете ги во чоколадна глазура и ставете ги на решетка да се стврднат, а потоа залепете ги со мармалад. Колачињата чувајте ги во кутија неколку дена, за да омекнат.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4+
Kомплицираност: 3
- 75 гр. маргарин
- 200 грама багремов мед
- 100 гр. шеќер
- 1 јајце
- 40 гр. какао
- 400 гр. брашно
- 1/2 лажичка цимет
- рендано морско оревче
- 2 лажички прашок за пециво
- 2 лажици мармалад од сливи
За глазура:
- 200 гр. чоколадо
- 80 гр. маргарин
забава Бремените
Автор: bobik
Секој ден по малку и животот се менува
Понекогаш мислиме дека големите промени бараат големи чекори, драматич...
Кога бременоста не доаѓа брзо како што сме очекувале
Неплодноста е чувствителна и емотивно предизвикувачка тема. Многу паро...
Слободата на движење при породување
Породувањето е еден од најинтензивните и најважни моменти во животот н...
Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...