|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Линцер срца

Автор:
Редакција Рингераја

Брзи, декоративни, вкусни



Подготовка

Во еден сад измешајте ги сите суви состојки, а во другиот садизмешајте путер и шеќер. Додајте ја жолчката, кората од лимон и ванилата. Додајте ги сите состојки и добро соединете ги. Ставете го готовото тесто во целофан и ставете го во фрижидер да се излади. Да се исука и да се стави на хартија за печење. Со калапи да се исечат кекси во облик на срце и да се печат на температура од 177 C околу 10 минути, или додека не заруменат. Кога ќе се изладат да се премачкаат со мармалад и да се залепат како сендвичи. Да се чуваат во кутија.

Состав

Мера 1 чаша = 250 мл.

- 1 чаша мелени бадеми
- 2 чаши брашно
- 1/2 лаж. цимер
- 1/4 лаж. сол
- 2/3 чаша шеќер
- 1 чаша путер
- 2 жолчки
- кора од 1 лимон
- 1 лаж. природен екстрат од ванила
- шеќер во прав
- 1/2 чаша џем од јаготки



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?