
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
За долго уживање...
Кора: Изматете ги јајцата и шеќерот, додадете ги растопениот маргарин и чоколадо, брашното измешано со прашокот за пециво и на крај снегот од белки. Печете на температура од 180 степени. Крем: Слатката павлака, чоколадото и шеќерот загрејте ги тивок оган, додека не провријат. Повремено мешајте. Печената кора избоцкајте ја со вилушка на неколку места и додека е уште топла прелијте ја со кремот. Ставете го колачот во фрижидер да се стегне.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3
Кора:
4 јајца
100 гр. шеќер
200 гр. маргарин
100 гр. чоколадо за готвење
4 лажици брашно
1 прашок за пециво
Крем:
0,5 лит. слатка павлака
200 гр. чоколадо за готвење
1 лажица шеќер
забава Бремените
Автор: bobik
Навики што тивко ве дебелеат. Како да ги смените?
Не се секогаш големите оброци или слатките во полноќ причината за ната...
Промена на рутина при променливи температури
Температурните осцилации не влијаат само на расположението, туку тие о...
8 грешки што ги правиме на екстремни горештини
Летните жештини се повеќе од непријатност. Тие можат да бидат и опасно...
Враснатиот нокт или медицински познат како онихокриптоза е честа појав...
Кашлицата кај малите деца е чест и често вознемирувачки симптом кој мо...