Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
За љубителите на кокос и топено чоколадо. Мирис кој освојува!
Во сад ги ставаме кокосот и шеќерот во прав. Ја загреваме слатката павлака заедно со маргаринот, додека маргаринот не се стопи. Изладената смеса ја преливаме преку кокосот и шеќерот во прав. Сето добро го мешаме. Ако смесата Ви се чини ретка, додадете кокос. Мешајте додека не добиете тврда смеса. Направете мали топчиња со мало лажиче. Ставајте ги топчињата на тацна, на која претходно сте ставиле алуминиумска фолија. Оставете ги во фрижидер околу 1 час. Растопете го чоколадото на пареа. Со помош на чечкалица, потопете ги топчињата во чоколадо и повторно ставете ги на фолијата Оставете ги во фрижидер пред сервирање.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3
За 25-30 топчиња
200 гр. кокос
100 мл. слатка павлака
70 гр. шеќер во прав
70 гр. маргарин
200 гр. чоколадо
забава Бремените
Автор: bobik
Витамини и суплементи во бременоста
Бременоста е период на огромни промени во телото на жената. Расте и бе...
Дали треба да користиме сунѓер кога се тушираме?
Кога станува збор за личната хигиена, малите навики прават голема разл...
Дали треба да се јаде пред вежбање?
Треба ли да јадам пред вежбање – или не? Одговорот не е едноставен, за...
Млечните заби често се доживуваат и се прифаќаат како привремени затоа...
Морска сол: природен сојузник против неколку заболувања
Морската сол одамна не е само зачин кој задолжително го имаме во кујна...