|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Домашна пилешка супа

Автор:
Редакција Рингераја

Вкусен оброк за Вас и Вашите дечиња



Подготовка

Земете големо, длабоко тенџере и ставете го пилето (пилешките гради). Во тенџерето ставете ги зеленчуците, освен зачините. Прелијте се со еден литар ладна вода и оставете да се вари на средна температура. По еден час, со вилушка проверете дали пилето е варено. Пилето е варено ако има бела боја од надвор и од внатре. Откако пилето ќе биде сварено извадете го и вниматело исчистете го од коските. Месото ситно исечкајте го и вратете го во супата. Ставете ги јуфките и зачините. Коренот од целер извадете го од тенџерето. Кога јуфките ќе бидат сварени, извадете го ловоровиот лист. Ловоровиот лист најдобро е да се извади бидејќи има силен и интензивен мирис кој може да го надвладее целото јадење. На крај, во супата ставете малку сок од лимон или јаболков оцет.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4+
Kомплицираност: 3

Состав

1 цело пиле (може и пилешки гради)
2 моркови, исечкани на тркалца
1 голем кромид, ситно исечкан
1 чешне лук, ситно исечкано
пола корен од целер
1 компир, излупен и исечкан на ситни коцки
1 цел домат
2 пиперки, зелена и црвена исечкани на коцки
1 ловоров лист
300 гр замрзнат грашок
250 гр јуфки
една китка ситно сецкан магдонос
сол, бибер



Анкета

Што да дознаете.
пеперутка16

Кога би носеле тројки, што би направиле?