|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Торта Ден и Ноќ

Автор:
Редакција Рингераја

Деноноќно слатко задоволство



Подготовка

Количината која е наведена, служи за подготовка на две теста. 7 жолчки се матат со 140 гр. шеќер, се додава 50 гр. рендано чоколадо. Се мати снег од 7 белки и во нив се додава 140 гр. ореви и две лажици презла. Потоа во тоа се додава смесата од жолчки и чоколадо и се печи во плеџ со средна големина. Постапката се повторува и за другото тесто. Тестата се сечат по висина, така што ќе се добијат 4 потанки теста. Фил: Изматете ги жолчките со шеќер на пареа и додадете 100 гр. чоколадо. Кога ќе се излади кремот додадете го изматениот маргарин и изматениот снег од белки. Секое тесто да се филува, се до последното. На крај тортата украсете ја по желба.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 4

Состав

Тесто
280 гр. мелени ореви
280 гр. шеќер
14 јајца
100 гр. чоколадо за готвење
4 лажици презла

Фил

250 гр. шеќер
100 гр. чоколадо за готвење
4 јајца
250 гр. маргарин



Анкета

Што да дознаете.
пеперутка16

Кога би носеле тројки, што би направиле?