|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Најдобриот рецепт за бајадера

Автор:
Редакција Рингераја

Готови се за 20 минути



Подготовка

Во тенџере додадете вода и шеќер и загрејте ја содржината на послаб оган додека шеќерот се стопи. Додадете путер, тргнете го тенџерето од оган и мешајте се додека се стопи. Кога путерот сосема ќе се стопи, додадете ореви и мелени бисквити и мешајте додека не добиете густа смеса. Добиената смеса поделете ја на два дела. Чоколадото стопете го на пареа и додадете го во едната половина од смесата со оревите, а во другиот дел ставете рум. На тацна ставете мрсна хартија за печење и префрлете го првиот дел од смесата, оној со чоколадо и со раце оформете квадрат, а горниот дел и рабовите израмнете ги со нож. Врз него на ист начин ставете го другиот дел и обликувајте исто како претходно. Остатокот од чоколадото се топи на пареа, додадете во тоа малку масло и посипете ја бајадерата со готовиот прелив. Бајадерата се остава една ноќ да отстои во фрижидер за да се стегне, а следниот ден се сече на парчиња.

Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30
Kомплицираност: 3

Состав

9 лажици вода

20 дкг шеќер

15 дкг мелени ореви, бадеми или лешници

25 дкг Петит бисквити

17 дкг путер

10 дкг чоколадо

Малку рум

За прелив:

10 дкг чоколадо за готвење

Малку масло



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?