Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
AneLav RR
AneLav RR ви препорачува
Се двојат белките од жолчките. Белките се матат со шеќерот да се добие ептен густа пена.(кога ќе се преврти садот во кој ги матите да не се истуратuser posted image ) Потоа една по една се додаваат жолчките и се продолжува со матење. Штом ќе се заврши со матењето се додава лажица по лажица брашното претходно помешано со пецивото. При додавање на брашното се меша полека со дрвена лажица. Потоа смесата се става да се пече во подмачкана тава со средна големина на 180-200 степени 15-20 мин во претходно загреана рерна. Откако ќе се испече се чека малку да се олади да биде млако. Со обична лажица се мешаат хоплата и млекото( не се матат) и се потура врз млаката кора. На почеток изгледа дека има многу млеко но подоцна се упива целото. По 1 час(може и побрзо во зависност млекото кога ќе се упие) се премачкува со карамел и се става во фрижидер.
Време на подготовка од: 70
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4
6 ЈАЈЦА
6 ЛАЖИЦИ ШЕЌЕР
6 ЛАЖИЦИ БРАШНО
1/2 ПАКЕТЧЕ ПРАШАК ЗА ПЕЦИВО
500 МЛ ХОПЛА ЗА БЛАГО
600-700 МЛ МЛЕКО СО 3,5 МАСЛЕНОСТ
КАРАМЕЛ
забава Бремените
Автор: bobik
Навики што тивко ве дебелеат. Како да ги смените?
Не се секогаш големите оброци или слатките во полноќ причината за ната...
Промена на рутина при променливи температури
Температурните осцилации не влијаат само на расположението, туку тие о...
8 грешки што ги правиме на екстремни горештини
Летните жештини се повеќе од непријатност. Тие можат да бидат и опасно...
Враснатиот нокт или медицински познат како онихокриптоза е честа појав...
Кашлицата кај малите деца е чест и често вознемирувачки симптом кој мо...