|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Италијански кекс со сушени плодови

Автор:
Редакција Рингераја

Вистинско италијанско задоволство



Подготовка

Кората на лимонот се ренда, сокот се цеди. Кората од портокал и сушеното овошје се сечат на ситно и се мешаат. Над овошјето налејте ја мешавината од загреан мед и коњак, лимонова кора и сок од лимон. Оставете ги да отстојат 5 часа. Од брашното, квасецот, млекото, 2 лажици путер, јајца и солта се замесува тесто и се остава за половина час на топло. Додадете го сушеното овошје. Се додаваат бадемите и сe се промешува. Тестото се става во калап, послан со хартија за печење, и се остава на топло за половина час. Печете 1 час на 180 степени.

Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 3

Состав

кајсии - 100 гр. сушени
смокви - 100 гр. сушени
сливи - 50 гр. сушени
урми - 50 гр.
портокали - 30 гр. кандирана кора од портокал
мед - 4 лажици
коњак - 2 лажички
брашно - 1 ч.ч.

квасец - 20 г
масло - 3 лажици
бадеми - 100 гр.
сол - 1 краен
млеко - 3 лажици
јајца - 1 парче
лимони - 1 парче



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?