|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Чоколадни топчиња со лешници

Автор:
Редакција Рингераја

Ммммммм...



Подготовка

Рерната се загрева на 180 степени и во неа се ставаат лешниците околу 10 минути. Со памучна крпа се лупат и се сечат на ситно. Корите од вафли се кршат на крупни трошки и се мешаат со лешниците. Се додава течното чоколадо и се прават топчиња, а за секое топче се користи по една лажичка од смесата. Ако смесата е премногу мека и ретка, се остава половина час во фрижидер. Готовите топчиња се оставаат 45 минути во фрижидер. Млечното чоколадо се растопува на пареа. Секое топче се потопува во него. Пријатно!

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 3

Состав

вафли кори - 100 г
лешници - 150 г
течно чоколадо - 200 гр
млечно чоколадо - 250 гр



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?