
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Ммммммм...
Рерната се загрева на 180 степени и во неа се ставаат лешниците околу 10 минути. Со памучна крпа се лупат и се сечат на ситно. Корите од вафли се кршат на крупни трошки и се мешаат со лешниците. Се додава течното чоколадо и се прават топчиња, а за секое топче се користи по една лажичка од смесата. Ако смесата е премногу мека и ретка, се остава половина час во фрижидер. Готовите топчиња се оставаат 45 минути во фрижидер. Млечното чоколадо се растопува на пареа. Секое топче се потопува во него. Пријатно!
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 3
вафли кори - 100 г
лешници - 150 г
течно чоколадо - 200 гр
млечно чоколадо - 250 гр
забава Бремените
Автор: bobik
Навики што тивко ве дебелеат. Како да ги смените?
Не се секогаш големите оброци или слатките во полноќ причината за ната...
Промена на рутина при променливи температури
Температурните осцилации не влијаат само на расположението, туку тие о...
8 грешки што ги правиме на екстремни горештини
Летните жештини се повеќе од непријатност. Тие можат да бидат и опасно...
Враснатиот нокт или медицински познат како онихокриптоза е честа појав...
Кашлицата кај малите деца е чест и често вознемирувачки симптом кој мо...