
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Преубав и вкусен начин на подготовка на сутлијаш
Во подлабок сад се става водата и една чаша млеко да зоврие. Во зовриената течност се додава оризот и се остава да се вари со повремено мешање околу 15 минути.Одкако ќе ја впие течноста се додава и втората чаша млеко и шеќерот и се остава да врие додека се свари(со постојано мешање) Сварениот сутлијаш се остава да се олади. Кесичката шлаг крем од ванила се мати по упатството и кон шлагот се додаваат кокосот и изренданата бела чоколада.Кон оваа кремаста смеса се додава половина од оладениот сутлијаш и убаво се мати додека се изедначи. Кесичката шлаг крем од чоколада се мати истопо упатството и се додаваат оревите,чоколадата и втората половина од сутлијашот. Во калап се става најлонска фолија и се истура белиот дел од сутлијашот.Се реди еден ред од кекс и над него се истура делот со чоколадниот сутлијаш. Пак се реди еден ред кекс и се затвара калапот со фолијата. Се остава во фрижидер 3-4 часа а потоа се превртува од калапот, се наросува со рендана чоколада и се сече на парчиња.
Време на подготовка од: 80
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 3
1 чаша ориз
1 чаша вода
2 чаша млеко
1 чаша шеќер
1 пакетче шлаг крем од ванила
100гр кокос
50 гр бела чоколада
1 пакетче шлаг крем од чоколада
100гр мелени ореви
50 гр рендана црна чоколада
200гр кекс
забава Бремените
Автор: bobik
Витамини и суплементи во бременоста
Бременоста е период на огромни промени во телото на жената. Расте и бе...
Дали треба да се јаде пред вежбање?
Треба ли да јадам пред вежбање – или не? Одговорот не е едноставен, за...
Млечните заби често се доживуваат и се прифаќаат како привремени затоа...
Морска сол: природен сојузник против неколку заболувања
Морската сол одамна не е само зачин кој задолжително го имаме во кујна...
Како бебињата го откриваат сопствениот идентитет?
На прв поглед, бебињата изгледаат како мали суштества кои зависат од н...