
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Интересно и вкусно
Во сад ставете го локумот, шеќерот во прав и една лажица стопен маргарин. Со раце месете се додека на добиете фина, хомогена смеса, слична на тесто. Врз површината за сукање, наросете малку шеќер во прав и смесата од локум расукајте ја во големи на калапот за колач. Калапот обложете го со проѕирна фолија и обложете го смесата од локум. Нежно притиснете ја смесата за локумот да ја добие саканата форма. Во блендер ставете ги бисквитите заедно со сувата слива. Измелете ги и додадете го путерот и водата. Блендирајте неколку минути се додека не добиете фина смеса. Со смесата од бисквити наполнете го калапот, добро притиснете, израмнете и оставете го ролат да се излади.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 2
150 г локум
150 г шеќер во прав
1 лажица путер (омекнат)
180 г бисквити
50 г путер
50 мл вода
80 г суви сливи (малку потопени во вода)
забава Бремените
Автор: bobik
Навики што тивко ве дебелеат. Како да ги смените?
Не се секогаш големите оброци или слатките во полноќ причината за ната...
Промена на рутина при променливи температури
Температурните осцилации не влијаат само на расположението, туку тие о...
8 грешки што ги правиме на екстремни горештини
Летните жештини се повеќе од непријатност. Тие можат да бидат и опасно...
Враснатиот нокт или медицински познат како онихокриптоза е честа појав...
Кашлицата кај малите деца е чест и често вознемирувачки симптом кој мо...