|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Чоколаден чизкејк

Автор:
Редакција Рингераја

Превкусно!



Подготовка

Земете тава и обложете ја со алуминиумска фолија, а рерната оставете ја да се загрее на 180 целзиусови степени. Чоколадото и путерот се топат во тенџере и се мешаат цело време додека не се растопат, на водена пареа. Во смесата со чоколадо се додаваат шеќерот и јајцата па се мешаат со миксер. Потоа додадете го и брашното. Сите состојки добро се мешаат додека не се добие пенеста смеса.3/4 од смесата се става во тавата, а врз неа се става смесата за чизкејк. Останатата смеса можете да ја додадете со лажица и по желба може да оформите некаков мотив. Се пече околу 30-35 минути.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 2

Состав

120гр. темно чоколадо

120гр. путер

150гр. шеќер

2 јајца

60гр. брашно

За чиз глазурата:

240гр. сирење

60гр. шеќер

1 пакетче ванила



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?