Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Felly RR
Felly RR Ви препорачува
Белките се матат со шеќерот цврсто како шлаг, па се додаваат жолчките една по една, и се мати додека смесата не се соедини. Се додава брашното и пецивото и се меша со жица за матење. Веднаш се истура во подмачкан и набрашнет плех, и се става во загреана рерна, првите 10 минути на 200 степени, па се намалува на 180, и се печи уште 20-тина минути. Се остава да се излади, па се превртува на крпа. Во меѓувреме се мешаат млеката и хоплата, па половина од преливот се става во плехот, во него се става пандишпанот(може да го избоцкате со вилушка за поубаво до го впие преливот), и над него се тура другата половина. Се остава да впие од млекото околу 2 часа, па се сече на коцки и се става во фрижидер. По желба се премачкува со готов карамел.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3
За пандишпан:
6 јајца
300 гр брашно
300 гр шеќер
1 ванила
1 пециво
За прелив:
750 мл хопла (нематена)
1 л млеко
250 мл млеко во прав
За премачкување - карамела
забава Бремените
Автор: bobik
Навики што тивко ве дебелеат. Како да ги смените?
Не се секогаш големите оброци или слатките во полноќ причината за ната...
Промена на рутина при променливи температури
Температурните осцилации не влијаат само на расположението, туку тие о...
8 грешки што ги правиме на екстремни горештини
Летните жештини се повеќе од непријатност. Тие можат да бидат и опасно...
Враснатиот нокт или медицински познат како онихокриптоза е честа појав...
Кашлицата кај малите деца е чест и често вознемирувачки симптом кој мо...