Фритула
Автор:
Редакција Рингераја
Фритула е хрватско празнично пециво кое личи на познатите крофни. Лесно и вкусно!
Подготовка
Измешајте го квасецот со малку брашно, шеќер и топло млеко. Во посебен сад ставете брашно, па додадете шеќер, јогурт, рендана кора од портокал, рум, сол, жолчки и квасец (што го подготвивте претходно). Истурете топло млеко и мешајте со миксер, додека не се појават меурчиња. Оставете ја смесата на топло околу еден час. Потоа, со лажица вадете го тестото и пржете на загреано масло, додека не примат жолто-златна боја. По желба, додадете суво грозје или рендано јаболко во смесата. Добар апетит!
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 2
Состав
400 г брашно
200 мл млеко
1 јогурт
2 жолчки од јајце
1 лажица рум
2 лажици шеќер
Рендана кора од портокал
? мала лажица сол
квасец
-
забава Бремените
Автор: bobik Се расправате често? Не е крај туку почеток на промена
Кога расправиите стануваат чести, лесно е да помислите дека нешто е „с...
Љубовта што не се изговара, туку се чувствува
Понекогаш најдлабоката љубов не живее во зборовите, туку во малите гес...
Најчести инфекции кај деца. Кога е време за педијатар?
Детскиот имунитет се гради постепено. Токму затоа, во првите години од...
Кога ќе одлучите да не се откажувате, успевате
Успехот не доаѓа случајно. Тој не е резултат на среќа, туку на малите ...
Сексуалниот живот е дел од интимноста и блискоста во врската. ...
Анкета
NatashaN
Дали се плашите од новиот т.н. свински грип?
Да (71%)
Не (29%)
Број на сите гласови: 120
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

