|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Зимски сладолед

Автор:
Редакција Рингераја

Можете да додадете ореви, лешници, ф`стаци...по желба



Подготовка

Ставете го ренданото чоколадо и млекото со сад и загревајте го на тивок оган додека не добиете еднолична смеса. Оставете го да се излади. Изматете ги шеќерот и жолчките в густа смеса и додадете ги в растопеното чоколадо. Се заедно мешајте на тивок оган додека не се соедини. Оставете го кремот да се излади повремено мешајќи за да не се направи кора. Изматете ја хоплата и соединете ја со чоколадниот крем. Ставете го сладоледот во замрзнувач.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 3

Состав

- 100 грама рендано темно чоколадо
- 300 мл. млеко
- 85 гр. шеќер
- 3 жолчки
- 300 мл. хопла



Анкета

Dali?
Jana9

Dali preferirate svadba so mnogu obicai?

Da (33%)

Ne (67%)


Број на сите гласови: 6

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!