|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Колач Ромео и Јулија

Автор:
Редакција Рингераја

На барање на нашите читатели, колачот Ромео и Јулија



Подготовка

Тесто 6 белки, 24 лажици шеќер измататете ги пенасто, на крај додадете 1 лажица киселина и тестото сушете го половина час на 150 степени и два часа на 100 степени. Оставете го тестото да се излади. Фил 1: 1 литар млеко, 6 жолчки, 2 пудинзи од ванила сварете ги и оставете ги да се изладат. Во изладениот фил додадете пенасто изматен маргарин 375 гр со 200 гр. шеќер во прав. Фил 2: сварете како шербет 2 дл. густ сок од јагода и 400 гр. шеќер. Додадете 500 гр. јагоди. Во смесата ставете три пудинзи од јагода. Кога филот ќе се излади додадете 2 дл. слатка павлака.

Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 4

Состав

6 јајца
24 лажици шеќер
1 лажица киселина
1 литар млеко
2 пудинзи од ванила
375 гр. маргарин
200 гр. шеќер во прав
2 дл. густ сок од јагода
400 гр. шеќер
500 гр. јаготки
3 пудинзи од јагода
2 дл. слатка павлака
шлаг



Анкета

Што да дознаете.
пеперутка16

Кога би носеле тројки, што би направиле?