|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Haemophilus influenzae кај бебе
12.1.2012 12:24:08   
Yummy Mammy
Dali nekoj imal Haemophilus influenzae kaj bebe od 3 meseci?
Znam deka kaj nas decata se vakciniraat od ova, no nie ne sme primile ni edna vakcina (osven taa posle samoto raganje) zatoa sto Mihaela e bolna otkoga napravi mesec dena.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 12.1.2012 21:21:10 >

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Haemophilus influenzae кај бебе
12.1.2012 14:12:11   
mila 3
nie ja imavme ovaa bakterija sega vo dekemvri, imavme togas 9 meseci. i nie kasnime so vakcini samo BSG imame primeno i prva doza od polio i ditepe, posto sme bolni od kraj na oktomvri.

bakterijata ja imavme vo nos, stavame operil kapki so antibiotik vnatre, sinomarin i sirup agumentin. so edna doza se sredi togas, doktorkata vika ne bila strasna

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 12.1.2012 21:21:21 >

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 2
   RE: Haemophilus influenzae kaj bebe
12.1.2012 15:38:43   
Yummy Mammy
Znaci mene mi rekoa da ja odnesam vo ponedelnik da se vakcinira protiv ovaa bakterija. Prasav dali treba prvo da pie antibiotik ili nesto drugo za da se iscisti, pa posle da se vakcinira, no dr kategoricno mi rece NE! Mnogu dobro ja poznavam dr i mnogu i veruvam, no ova mi e malku cudno: da se vakcinira bolno dete?! moze uste poveke da se iskomplicira user posted image Posle se slusnav so drugata dr koja sto e i homeopat i mi rece mnogu e pobezbedno prvo da se izleci pa posle, zatoa sto vakcinata ne e lek da ja izleci tuku prevencija, a od sto ke preventira koga ona veke ja ima bakterijata vo nea.
I sega stvarno ne znam sto da pravam user posted image Se macime veke 2 meseca, bebevo se gusi od sto ima debel i gust sekret, i veke stvarno mi e strav da ne se iskomplicira

(Одговор на членот mila 3)
Непосредна врска до пораките: 3
12.1.2012 16:17:00   
miana
Jas mislam deka treba da ja odneses na vakcina i tamu kade sto vakciniraat ima doktor koj pregleduva pa posle pregledot ako i toj doktor ti dozvoli da ja vakciniras-vakciniraj ja... Ako ne e vo red da se vakcinira - ke ve vratat..A vi dadoa li nekoja terapija za da ja lecite ovaa bakterija???? Sega i Sofi ja ima sigurnouser posted image

Непосредна врска до пораките: 4
12.1.2012 16:34:21   
Yummy Mammy
Znaci doktorkava sto ja konsultirav raboti bas na vakcini, i ona konsultirala drugi doktori i taka odlucile - da ja vakciniraat. Znaci sigurno ke mi dozvolat, samo malku mi e cudno. user posted image i strav mi e,moram da priznaam.
Za lecenje mi rekoa nisto ne treba... ni antibiotik ni nisto...user posted image
Utre ke pravime brisevi site doma, ama ne gledam zosto bi gi pravele ako ne se lecime, taka?
Lele ne znam, mnogu sum zbuneta

< Поракaта ја уредил Yummy Mammy -- 12.1.2012 16:36:29 >

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 5
12.1.2012 16:38:13   
miana
na rezultatot od brisot pisuva koi lekovi moze da se dadat no stom ti rekle na nea da ne i davas i stom odlucile da ja vakciniraat - nosi ja,ne se plasi valjda znaat oni nesto....

Непосредна врска до пораките: 6
12.1.2012 21:09:02   
Sandra113
Yammy Mammy i jas se soglasuvam so homeopatot, treba prvo da se izleci bebusot. Koja e logikata na veke inficiran organizam da mu se dodava uste Hemofilus influenza? Spored mene samo poloso ke napravi. Mislam deka poveke ke se izmaci
Plus vakcinive deka ne se efikasni, ne se , eve dokaz e kerka mi zasto na 4,5 god vo rezultatite od brisot ima H.influenza a e vakcinirana...
Resenieto e tvoe, jas vi posakuvam sto pobrzo da ozdravite:)

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 12.1.2012 21:21:40 >

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 7
12.1.2012 21:24:44   
AnnaMolly RR
Девојки, постовите ги префрлив ТУКА, во темата Бактерии кај децата.

Live and let live

(Одговор на членот Sandra113)
Непосредна врска до пораките: 8
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Марија
срцуш

Дали ви се допаѓа името Марија ?

Го обожавам тоа име. (24%)

Даааа... (28%)

Па да. (24%)

Па не ми се допаѓа многу. (13%)

Па нее. (10%)

Го мразам тоа име. (2%)

Број на сите гласови: 123

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!