
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
mamicki
mamicki Ви препорачува
1. Исецкајте ги шампињоните и динстајте ги околу 7 минути на малку масло со исецканиот лук и лутото пиперче исечено на кругови, па посолете ги и наросете ги со сецкан магдонос. 2. Во друг сад пропржете го оризот со 25гр. истопен путер и исецкан црвен кромид. Залејте го со вино, додадете врела супа. Варете околу 15 минути постепено додавајќи ја супата. 3. Тргнете го од оган, додадете го оризот, малку путер и 25гр. изронета горгонзола, печурките со зеленчук и оставете да отстои околу 5 минути. Потоа додадете ја преостанатата горгонзола со печените пиноли.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3
- 300гр. ориз
- 200гр. свежи шампињони
- 1 чешне лук
- 1 луто пиперче (не мора)
- 1 китка магдонос
- 1 мал црвен кромид
- путер
- 1 чаша суво бело вино
- 1 коцка за супа
- 50гр. горгонзола
- 3 лажици маслиново масло
- 20гр. пиноли (слично на индиско оревче)
- сол
забава Бремените
Автор: bobik
Недостиг на железо: Тивок проблем со големо влијание
Недостигот на железо е една од најчестите нутритивни дефицити во свето...
Децата паѓаат. Тоа е дел од нивниот раст, игра и учење. Од првите обид...
10 совети како да сопреме икање
Икањето е ненадејна и неконтролирана реакција на дијафрагмата која мож...
Храната како дел од културен идентитет
Храната е повеќе од гориво за телото. Таа е јазик на културата, традиц...
Икањето почнува ненадејно, трае неочекувано, а понекогаш се чини дека ...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: