penelopa
|
Готвењето на плин е многу паметна работа, опасно не би рекла дека е па не за џабе секаде низ Европа цели стамбени згради се со плин и сл. Работата е дека мора постојано да се надгледува и да се пази да не случајо пишта негде и сл. Тоа тука го прават управителите на зградата и досега не сме имале проблем. Се сложувам ем побрзо ем поефтино. Леле последен пат кога варев кафе на струја ми се чинеше цела вечност ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska### Ние во оваа куќа имаме едно решо со 3 рингли , две поголеми и едно мало и се на него правиме. Искрено , струја се штеди ептен многу, значи стопати топлење млеко, чај , вода, кафе, ручек и други оброци. Боцата ни е долу во гаражата. Последно ја наполнивме есента (800 денари ) и дури вчера ја полневме пак. Е сега за во новата куќа мм сакаше да купиме комбинирана плотна ама мене некако ми беше страв од боцата, па сега размислуваме за некое решо за на тераса имаше и по 1000 денари ( барем додека е топло да штедиме струја ). Готвите ли вие на плин? Што мислите опасно ли е ?
< Поракaта ја уредил penelopa -- 13.3.2012 17:17:23 >