|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Чоколаден сон

Автор:
Редакција Рингераја

Кој обожава чоколадо нека ја направи оваа торта, навистина е чоколадна



Подготовка

Јајцата ги миксираме со шеќер, додаваме брашно, какао, прашак за пециво и промешуваме. Ја миксираме и белката со шеќерот во кристал и додаваме во смесата за тесто. Смесата ја ставаме во калап и печиме на 170-180 C. Додека тестото се лади правиме фил: чоколадото го топиме и го ставаме во изматената хопла, додека не добиеме хомогена маса, во која додаваме мармалад. Тестото го сечеме на два дела, а филот го ставаме на средина меѓу двата делови. Оставаме малку фил за одозгора. Глазура Хоплата ја миксираме и додаваме растопено чоколадо, рум и оставаме да се излади во фрижидер. Кога ќе се излади ја премачкуваме тортата.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 3

Состав

Тесто:

3 јајца
150 гр.шеќер во прав
1 белка
50 гр. шеќер кристал
140 гр. брашно
1 прашак за пециво

Фил:
250 гр. чоколадо за готвење
225 гр. хопла
200 гр. мармалад од боровинки или малини
220 гр. хопла
2 лажици рум

За украс: чоколадо



Анкета

заедно во кревет
mami

дали бебето треба да спие со родителите

да (21%)

не (48%)

понекогаш (32%)


Број на сите гласови: 120

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!