Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Кој обожава чоколадо нека ја направи оваа торта, навистина е чоколадна
Јајцата ги миксираме со шеќер, додаваме брашно, какао, прашак за пециво и промешуваме. Ја миксираме и белката со шеќерот во кристал и додаваме во смесата за тесто. Смесата ја ставаме во калап и печиме на 170-180 C. Додека тестото се лади правиме фил: чоколадото го топиме и го ставаме во изматената хопла, додека не добиеме хомогена маса, во која додаваме мармалад. Тестото го сечеме на два дела, а филот го ставаме на средина меѓу двата делови. Оставаме малку фил за одозгора. Глазура Хоплата ја миксираме и додаваме растопено чоколадо, рум и оставаме да се излади во фрижидер. Кога ќе се излади ја премачкуваме тортата.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 3
Тесто:
3 јајца
150 гр.шеќер во прав
1 белка
50 гр. шеќер кристал
140 гр. брашно
1 прашак за пециво
Фил:
250 гр. чоколадо за готвење
225 гр. хопла
200 гр. мармалад од боровинки или малини
220 гр. хопла
2 лажици рум
За украс: чоколадо
забава Бремените
Автор: bobik
Анемијата кај доенчиња - скриен ризик за раст и развој
Слабокрвноста или анемијата претставува состојба кога во крвта нема до...
Животот е поквалитетен со вистинските луѓе
Секој нов ден ни носи шанса да избереме да избереме не само што ќе на...
Ултразвук на колкови кај бебиња
Ултразвукот на колкови е една од најважните превентивни проверки во пр...
Кој е најдобриот начин за капење на новороденчето?
Капењето на новороденчето е еден од најнежните и најважни ритуали во п...
15 здрави и вкусни рецепти за време на бременоста
Здравата исхрана е клучна за тебе и твоето бебе. Постојат рецепти кои ...