|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Дамски бакнежи

Автор:
Редакција Рингераја

Baci di dama или дамски бакнежи се познати кекси од италијанскиот град Торино



Подготовка

Лешниците испржете ги на сува тава. Откако ќе се изладат сомелете ги. Во поголем сад измешајте го брашното со какаото. Ддадете шеќер и мелени лешници. На крај додадете ги парчињата маргарин. Замесете тесто. завиткајте го тестото во проѕизна фолија и ставете го во фрижидер најмалку еден час. Оставете го тестото 1о минути на собна температура. Кинете парчиња од тестото и правете топчиња. Топчињата ставете ги на плех покриен со хартија за печење. Печете на 170 степени околу 15-20 минути. Извадете ги колачите од плехот и оставете ги да се изладат. Во меѓувреме стопете ги темното и млечното чоколадо. Со растопеното чоколадо составете две половинки од колачите.

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3

Состав

150 гр. брашно
100 гр. шеќер
150 гр. мелени лешници
150 гр. маргарин
20 гр. какао
30 гр. темно чоколадо
30 гр. млечно чоколадо



Анкета

Миење заби.
Admin

Кога почнавте да им ги миете забите на вашите деца?