
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Интересен начин на подготовка на пита
Излупете ги јаболката, отстранете ги семките и изрендајте ги. Исцедете ги, додајте шеќер и цимет и измешајте. Ставете две кори на работната површина, на едниот крај намачкајте од смесата со јаболкa и завиткајте ја кората. Постапката повторувајте ја додека не ги потрошите корите или филот. Во тавче премачкано со масло, наредете ги завитканите кори, притоа внимавајќи да не се допираат меѓусебно. На крај, премачкајте го горниот дел од питата со малку масло и ставете ја да се пече 40 минути во загреана рерна на температура од 180°C. Доколку питата брзо добие златна боја, покријте ја со алуминиумска фолија. Откако ќе се испече, оставете ја питата да се олади половина час. Послужете ја на парчиња со должина од 6 см и одозгора наросете шеќер во прав.
Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 70
Kомплицираност: 3
2кг киселкасти јаболкa
1кг готови свежи кори за пита
1дл масло
150г шеќер
Цимет
забава Бремените
Автор: bobik
Децата паѓаат. Тоа е дел од нивниот раст, игра и учење. Од првите обид...
Храната како дел од културен идентитет
Храната е повеќе од гориво за телото. Таа е јазик на културата, традиц...
Првата играчка не е само обичен предмет. Таа е првиот мост кон светот ...
Како да ги заштитите коските за време на бременост?
За време на бременоста, телото на жената прави неверојатни прилагодува...
Митови и вистини спиење со бебето во ист кревет
Што треба да знаете пред да ја донесете оваа одлука, со срце, но и со ...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: