Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Viktori
Рецепт на нашата администраторка. Драги наши, Viktori RR Ви препорачува
Во подлабоко тавче се пржи лукот околу 5 минути на тивкок оган во 2 лажици масло. Треба да се внимава да не потемни. Се вади од тавчето и се трга на страна. Се додаваат уште 2 лажици масло и во истото тавче се пржи месото по околу 10-на минути од едната и од другата страна. Се посолува и забиберува. Во меѓувреме се подготвува бујонот. Кога месото е зацрвенето од двете страни се додава лукот, бујонот и виното, се поклопува со капак и се остава да се динста околу половина час. На крај, се доваат 2 лажици брашно, при што треба да се внимава да не се направат грутки, се додава магдоносот, по вкус се додава сол или бибер и се остава на тивок оган уште 10-на минути. Се сервира прво месото, се прелива со сосот од лук и се декорира со свеж магдонос.
Време на подготовка од: 80
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
25 чешниња лук исецкани по должина
8 парчиња пилешко (батаци и карабатаци)
Околу 4 лажици маслиново масло
100 мл бело суво вино
2 лажици брашно
400 мл пилешки бујон (2 мали коцки на пола литар вода)
Магдонос (околу 1 голема лажица)
Сол
Бибер
забава Бремените
Автор: bobik
Животот е поквалитетен со вистинските луѓе
Секој нов ден ни носи шанса да избереме да избереме не само што ќе на...
Ултразвук на колкови кај бебиња
Ултразвукот на колкови е една од најважните превентивни проверки во пр...
Кој е најдобриот начин за капење на новороденчето?
Капењето на новороденчето е еден од најнежните и најважни ритуали во п...
Кожата како огледало на здравјето
Кожата е најголемиот орган во телото, но таа не е само „надворешна обв...
Колаген - тајниот сојузник на кожата, косата и телото
Колагенот е еден од најважните протеини во телото, но често останува „...