
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Ќе бидете горди на себеси!
Одвојте ги белките и жолчките од јајцата. Белките оставете ги во фрижидер и уклучете ја рерната на 170 степени. Стопете го белото чоколадо на пареа. По ладењето, ставете го крем сирењето. Потоа додадете ги жолчките и мешајте со шпатула. Извадете ги белките од фрижидер и миксирајте додека не добиете добра пена. Измешајте ги со пластична шпатула крем сирењето и чоколадото со изматените белки. Ставете малку масло на тавата за печење со 15 см дијаметар и полијте ја смесата. Кревајте го и спуштајте ја тавата неколку пати за да се отстрани заробениот воздух. Внимавајте тортата да не се скрши за време на печењето. Ставете во голема тава малку топла вода и ставете ја тавата со смесата во неа. Печете 15 минути на 170 степени, потоа 15 минути на 160 степени. После тоа, исклучете ја рерната и оставете тортата внатре уште 15 минути. Извадете ја тортата од рерна, и оставете да се излади целосно. Посипете шеќер во прав врз неа. Пријатен апетит.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 70
Kомплицираност: 5
3 јајца
120 грама бело чоколадо
120 грама несолено крем сирење (собна температура)
забава Бремените
Автор: bobik
Иако звучи целосно неверојатно, но човечкото тело може да биде алергич...
Од првата кашичка до денешниот апетит
Нашиот однос кон храната не се формира случајно. Tој е длабоко поврзан...
Да станеш мајка е едно од најдлабоките и најмоќните искуства што може ...
Куклите во животот и растењето на девојчињата
Куклата е едноставна, тивка и често потценета играчка која останува ва...
Важноста на гинеколошките прегледи
Во современото општество, грижата за здравјето станува сe поактуелна, ...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: