|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
17.3.2011 22:20:56   
mamicki
Не се секирај Мамапи, ништо страшно, не е тоа некоја разлика во време за паника. На крај ќе излезе дека е се во ред, не се полни негативна енергија, не заборавај, бепчето се чувствува.

(Одговор на членот mamapi)
Непосредна врска до пораките: 476
18.3.2011 10:22:24   
Lidina
Mamapi,
isto bese i kaj mene na eden pregled mi veli 10 dena ponapred posle 6. Na pocetokot rece e pokasno 2 nedeli, cekav za srceva akcija uste 2, pa naednas porasna za 2 nedeli..i jas filmav na najloso. Ehoto e samo masina. A stresot i visokiot pritisok mozat samo loso da ti napravat zatoa opusti se i ne se zamaraj.Pozdravce

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 477
18.3.2011 20:45:43   
mamapi
Znam deka nema mesto za panika,ama navistina se zbuniv zasto koga bev na 4d eho na 26 fevruari mi rekoa deka sum 22 nedeli!Zatoa ovaa nedela trebase da imam 25 nedeli ama maticniot ginekolog rece 24,zatoa mnogu se ispaniciv.Ke pocekam da pomine edna nedela pa pak ke odam na kontrola da vidime dali raste bebuskata!Mnogu vi fala mamicki!!!

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 478
21.3.2011 13:13:48   
kikitina
Стигнав во 24 недела и сум супер. стомакот веќе ми е голем како на вистинска трудница, веќе сите забележуваат ( до сега ретко кој). Единствена грижа ми е контролата за уреаплазмата, се надевам дека ја нема веќе или дека барем е на минимално ниво.

(Одговор на членот mamapi)
Непосредна врска до пораките: 479
21.3.2011 20:09:06   
mamicki
Денес бев на контрола, ехо, крв, притисок... Бремена сум 20 седмици, почнувам 21. Многу сум исплашена. Бебето е сместено многу ниско и попречно, целото лежи долу во материцата, хоризонтално е сместеноuser posted image  Докторката ми рече повеќе да одмарам, но дека не било опасно. Треба ли да останам на боледување? Ништо не ми кажа. Рече дека бебето не е во опасност, ама јас се плашам многу. Имате ли вакво искуство, вие или некого што го познавате? Што се случило потоа со ваква бременост?

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 480
21.3.2011 20:18:47   
lilicka
Mamicki.....и моето бебенце е исто така сместено како твоето мојата докторка ми рече дека не е ништо страшно,ми рече повеќе да се одмарам да не работам многу по дома и 3-4h во денот да лежам со перница под задникот!Знам дека за бебето нема никава опасност.....не се секирај,но јас имам мака мене бебето многу ме притиска надоле ме убија од болење препоните,неможам многу да се движам тоа ми е многу ограничено!!!
Поздрав!!!

Непосредна врска до пораките: 481
21.3.2011 20:19:58   
mamicki
Исто и мене Лиличка! Цело време ме болат препоните. А колку си ти бремена?

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 482
21.3.2011 20:21:45   
lilicka
24 недела сум

Непосредна врска до пораките: 483
21.3.2011 20:26:45   
mamicki
Na boleduvanje li si ili uste odis na rabota? Jas bi sakala da prodolzam barem do maj, no ne znam dali e bezbednouser posted image

Непосредна врска до пораките: 484
21.3.2011 20:31:24   
lilicka
Јас сум на боледување од самиот почеток така решив дека е најдобро и ете испадна вака.....ако твојот лекар не ти кажал да одиш на боледување тогаш не е ништо страшно,но и зависно како ти се чуствуваш!Јас на пример сега во оваа состојба неможам да поодам ни 1км а не па да одам на работа,но и лошо е искрено што цело време и седам или пак лежам некако ме фаќа веќе нервоза домаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 485
21.3.2011 20:43:08   
mamicki
E toa de! Nervi kje me fatat ako se zasednam po cel den doma! Inaku, vozam do rab. mesto, dosta mi e daleku, i se trudam tamu da ne se napregam mnogu, pa kje vidam... Plus, naskoro nema nitu kolata da smeam da ja vozam, velat deka od sedmi mesec natamu ne bilo bezbednouser posted image

Непосредна врска до пораките: 486
21.3.2011 20:47:39   
lilicka
Се зависно како се чуствуваш ти драга,ако се осекаш добро оди си на работа додека си можеш....и психички опушти се не се замарај многу и ке биде се во ред!!!

Непосредна врска до пораките: 487
21.3.2011 23:00:25   
heba
zosto od 7mi nemoze da se vozi jas za 10tina dena vlagam vo 7mi i drug nachin da stignam do rabota nemam.snaami ne samo shto vozeshe do kraj tuku i sama si otide u bolnica koga i pukna vodenjakot. jas kje zi vozam poleka a koj nema rabota neka sviri od pozadi :))
inaku mn me vrtat nozeve osobeno navecer i se poteshko spijam kichmava kine. a licevo ko vo ek na pubertet do pred nekoe vreme staklo mi beshe.

Непосредна врска до пораките: 488
21.3.2011 23:29:04   
mamicki
E zosto de?! I jas toa se prasuvam,ama ovie moive doma taka slusnale na "Bebe magazin" i sega samo mi filozofiraat, demek refleksite se usporuvale i ne bilo bezbednouser posted image  Dvajca mazi domauser posted image , i samo nesto mi preporacuvaat (osobeno sin mi, maz mi ima povekje usul)

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 489
21.3.2011 23:39:27   
mila mama
I jas ne vozev za vreme na bremenost. Tocno e deka refleksite se usporeni, a koncentracijata namalena. Sepak si rekov bremenosta e kratok period i vredi da pocekam dodeka da se porodam, da ne stane nesto, pa da ne mozam da si oprostam. Po ulicine ima epten nervozni soferi, sto vleguvaat naglo u traka, treba naglo kocenje, umot e vo postojan stres, a so toa i teloto i bepceto...

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 490
21.3.2011 23:44:24   
lilicka
Јас сеуште возам но искрено со стрес и со страв и некако не се чуствувам концентрирана кога возам.....можеби е чудно ама јас така се чуствувам!Уште малку и нема ни да седнам позади волан

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 491
22.3.2011 12:49:42   
heba
pa dobro sekoj razlicno se custvuva pa spored sostojbata kje si odredi dali moze ili ne jas do sega nemav nikakov problem a i koga odime nekde obicno jas go vozam mm si vozam  popoleka od prethodno za da ne treskam poskapanine nashi ulici celi dupkosani..
sabajlevo se razbudiv somnogu saka bolka na levava strana nad grdata nakaj ramoto i pod mishkata me stega koga disham dlaboko i koga pravam nagli potezi sum se nagmechila sinokja kujznae kako mn mi e maaaaachno spienjeto nikako nemozam da se namestam bashka kiselina razara.

Непосредна врска до пораките: 492
22.3.2011 13:03:11   
mamicki
Не можам да се смирам од вчера наваму, само во тоа ми е умот, каде е бебето и дали е безбедно! Се укочив од лежење, ама повеќе од страв. И пред вчерашното ехо ме болеа препоните и често морав во ВЦ, ама не се оптоварував со тоа, сега не можам да се смирам, само таму ми е умотuser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 493
22.3.2011 13:38:02   
heba
ama jas kako shto znam neli celo vreme im se menuva polozbata, pa ne se sekiraj tolku kje si najde toa polozba shto mu odgovara, chim ne te predupredil neshto doktorot znachi i ne e neshto opasno

Непосредна врска до пораките: 494
22.3.2011 14:09:25   
lilicka
Zdravo mamicki citam deka si mnogu voznemirena....ako e za toa sto bebeto ti e taka smesteno nemas potreba da se panicis pa ni ti ni jas ne sme prvi ni posledni so im se slucuva ova,bebeto si e vo red ono si naoga polozba koja na nego mu odgovara ne mu preci i toa sto e nisko dole mene mojot lekar mi go kaza ovaa,e sega da neprijatno e em cesto mokris em bolkite se tiee malku pogolemi no toa bilo normalno!Bez panika nemoj da dozvolis od mnogu mislenje i stres da ti se kaci pritisokot kako na mene.....sepak seto toa go oseka bebeto,malku relax i ne se zamaraj pravi kako so tebe ti e ubavo za bilo sto!:)pozdravce se najubavo

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 495
22.3.2011 22:27:29   
Andriance
Dragi moi...da ve prasham..dali nekoj ima iskustvo so iznafrlan stomak??? ja ne znam ni shto mi e i od shto mi e??? ednostavno od dvete strano na strukot se iznafrlav i me cesa kako ludo..se pojavi pred 3-4 dena malku, mislev mi e od hrana ili neshto me polazalo...ama eve ne pominuva..se reshiv utre posekako da odam na maticen ama vikam cekaj i tuka da gi prasham ringerajki??

pozdravce

Непосредна врска до пораките: 496
23.3.2011 0:45:23   
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Dragi moi...da ve prasham..dali nekoj ima iskustvo so iznafrlan stomak??? ja ne znam ni shto mi e i od shto mi e??? ednostavno od dvete strano na strukot se iznafrlav i me cesa kako ludo..se pojavi pred 3-4 dena malku, mislev mi e od hrana ili neshto me polazalo...ama eve ne pominuva..se reshiv utre posekako da odam na maticen ama vikam cekaj i tuka da gi prasham ringerajki??

pozdravce

Не си единствената. И кај мене се појавија ситни малечки како гноенички, но напред на стомакот имам 4-5, а додека на страните ги имам многу. Јас си претпоставувам кај мене дека е како последица од прекумерно потење (кога спијам многу се потам) и иако секое утро се туширам, сепак ете си се појавуваат. А пак можеби и претпоставката ми е грешна.
Да не ти е тебе од млеко за тело, сапун, шампон, прашокот со кој што ги переш алиштата да не ти смета ?

Mamicki јас од почетокот на бременоста сум на боледување, па би ти препорачила да си одмараш ако можеш. Првиот месец искористив стар одмор и цел месец седев дома. Потоа една-две недели на работа бев и си го земав новиот одмор (уште еден месец седев дома). Наредниот месец ми даде матичниот гинеколог 2 недели боледување и плус специјалист ми даде уште една недела (пак ми се фати еден месец седење дома). И кога веќе ме убеди гинекологот дека треба да одмарам (беше ниско поставено малото + плацентата ми беше од долу, крварев повремено и примав Утрогестан 200, а потоа Дабростон) ми даде упат за на комисија и сега сум на комисиско боледување и секој месец ми го продолжуваат. Си лежев дома, потешко од чаша сок не кревав. Е сега, малку е тешко дома, врзана постојано за креветот, ама нели се за user posted image .

Што се однесува на возењето, сеуште не сум ја оставила колата user posted image . До душа, се трудам почесто мм да ме вози, но кога тој не може, јас можам user posted image . Точно е дека се намалени рефлексите, но јас пу пу да не ми се уроци, до сега немам никакви проблеми. А често знам да си запалам колата и да се "прошетам" до кај моите (80км во еден правец).
Сепак, која како се чувствува.
user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил blond -- 23.3.2011 0:58:43 >

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 497
23.3.2011 14:16:49   
heba
kolku sum bezverska denes se nekoe chustvo kako da mi smalen stomakov...i bashka go nema ni da mrdne  ni vcera ni denes detevo sho me zasekiruva vaka....mnogu!! zakazav za vo vtornik 4D nemozam da dochekam

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 498
23.3.2011 14:40:06   
prettygirl
cuca moja uste od 6 sabajle me razbuduva kloca dali kloca mnogu nemirna e user posted image heba probaj sedni na kauc i bidi smirena ke vidis dali ke mrdni poshto jas ko ke gledam tv na pr. i togas osekam kaj sho pocnuva da kloca.Ko ke ne se dvizis poveke se oseka

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 499
23.3.2011 14:44:26   
Elce
Jas denes se razbudiv so strasna glavobolka i ostanav doma,ne otidov na rabota,i bas toa gledam koga sum na rabota izgleda od bucavata,telefoni,stranki itn ne sum ja cuvstvuvala mnogu,denes doma sedam mirno i cesto ja cuvstvuvam,sekoe bebe si ima svoj ritam sega veke taka da heba mislam deka nema nesto za panika,ke pocnes da ja suvstvuvas poveke koga ke vlezes vo 28 nedela.Pozdrav

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?