Mother. во 00:54
на тема RE: Шум на срце кај дете
Најпрво добро измијте ги јаболкaтa кои сакате да ги употребите, а потоа насецкајте ги во стаклена тегла или пластично буре. Пластичните буриња не би требало да се практикуваат, но ако се работи за поголема количина тогаш едноставно сте приморани. Додадете превриена и изладена вода во 4 пати поголема количина од количината на јаболка. Генерално според рецептите на еден килограм јаболка оди 3-5 литри вода, се тоа во зависност дали сакате да приготвите посилен или по разреден оцет. На оваа количина додадете 50 до 100 грама шеќер. Повеќе шеќер се става ако јаболкaта се помалку слатки.
Кога се ова ќе го приготвите покријте со стерилна газа и оставете на некое мирно место на температура околу 20 степени. Некои го ставаат на сонце, но ова не е неопходно. Доказ дека се сте направиле како што треба ќе биде неподносливо силниот мирис кој ќе се јави во првите 10 дена стоење. Затоа не се препорачува да се чува во стан, туку само во празна гаража или подрум. По два месеци стоење потребно е да го процедите и пресипете во друг сад и повторно да го оставите уште 6 месеци. Потоа повторно го цедите и конечно можете да го употребите.
Секако ова можеби ви изгледа како предолг временски период, но верувајте дека ќе ви се исплати. Затоа пригответе доволна количина јаболков оцет за целата сезона додека не стигне наредната берба.
7
4
4
4
забава Бремените
Автор: bobik
Како да се подготвите за родителство?
Подготовката за родителство не е листа која треба да ја „чекираме“, ни...
Дали царскиот рез може да ја промени ДНК-та на бебето?
Во последните години се појави мит дека породувањето со царски рез мож...
Токсични супстанци што секој ги има
Од миризливи свеќи до омилени средства за чистење, многу секојдневни п...
Правилно сечење на нокти кај бебиња
Бебето конечно заспива… а вие гледате дека ноктето се закачува за рака...
Кога во домот пристигнува новиот член, вашето бебе, доаѓаат љубов, хао...