Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
ZDRAVO NA SITE STO IMAAT SLICEN PROBLEM KAKO MOJOT. PRED PET MESECI MI GO ODSTRANIJA GRLOTO NA MATKATA I LIMFNITE ZLEZDI BIDEJKI IMAM INVANZIVEN KARCINOM NA GRLOTO NA MATKATA. VTORATA HISTOPATOLOGIJA E SO NEGATIVEN REZULTAT I DOKTOROT ME INFORMIRASE DEKA NEMA DA IMAM PROBLEM DOKOLKU SAKAM DA PROBAM INVITRO. INAKU BEV VO SISTINA KAJ DR.BADZAKOV - PEKRASEN DOKTOR. SEUSTE NEMAM DETE A BI GO SAKALA TOA NAJPOVEKE OD SE. DALI NEKOJ IMA TAKVO ISKUSTVO. VE MOLAM JAVETE SE I DAJTE MI NADES DEKA NE E SE IZGUBENO???
< Поракaта ја уредил arh_diz -- 23.1.2011 12:04:24 >
RE: Карцином на грлото на матката 23.1.2011 13:00:26
*mika*
Draga Kristl! Zal mi e sto moralo do da ti se sluci toa, i se nadevam deka nema da bide precka da si dobies i ti , dve... pa i tri, zasto da ne :) Jas ne sum mnogu upatena, toa otstranuvanje na grloto na matkata e isto sto i konizacija?? Ili gresam?? deka na edna moja bliska prijatelka i pravea konizacija, pa si zatrudne po priroden pat, samo mislam serklaz ke treba da ti napravat vednas po ostanuvanjeto bremena, i ne bi trebalo da ti bide problem da si ja donosis bremenosta do kraj.. ti posakuvam se najubavo, i losite raboti da ostanat zad tebe... i samo ubavi nesta da ni pisuvas vo idnina !!!
RE: Карцином на грлото на матката 23.1.2011 14:08:14
kristl
Draga Milka, Pred se ti blagodaram na ubavite zborovi. Jas imav i konizacija i posle toa radikalno odstranuvanje na grloto na matkata i limfnite zlezdi , toa e mnogu poveke od konizacija. Se nadevam deka ne sum sam takov slucaj i deka sepak ima nadez.... Pozdrav
RE: Карцином на грлото на матката 23.1.2011 14:18:11
Тања РР
Драга Кристл имав една пријателка на која исто така заради карцином и беше отстрането грлото на матката после првото дете па потоа остана бремена по природен пат и се породи во седми месец но детето сега е здраво и живо Подоцна таа стана гинеколог .
Се надевам дека и кај тебе наскоро ќе се случи истото односно дека ќе можеш да се радуваш (а и ние со тебе)на едно мало
RE: Карцином на грлото на матката 23.1.2011 15:09:32
mila mama
Кристл и јас знам случаи кога после успешно отстранет инвазивен карцином на грлото на матката следува бременост и раѓање на живо и здраво дете Се надевам и кај тебе ќе се случи истото
RE: Карцином на грлото на матката 23.1.2011 18:18:29
Anushka
по две родени деца, на 31 год. оперирав "in citu" карцином на грлото на матка. На 40 год. родив пак. Само бидете позитивни и оптимисти, се` е возможно!
RE: Карцином на грлото на матката 24.1.2011 8:39:46
vesna1
I jas imav karcinom in situ na grloto na matkata. Mi pravea konizacija ama dlaboka kako mi rece doktorot. Sreka nataka nemase nisto. Posle 5 god. ostanav bremena i si rodiv bebence. Samo ke moras da pravis serklaz bidejki nema sto da stega. I jas pravev serklaz. Ti poskuvam sve najdobro i sto pobrzo da se zavrsi so edno prekrasno bebence.
RE: Карцином на грлото на матката 5.3.2012 9:48:30
Marija_L
Dali ke moze da mi objasni ili kaze kako se odviva operacijata za ostranuvanje na rak na grloto na matkata, dali se pravi pod celosna anastezija ili?? Dijagnosticiran mi e pred edna nedela sega na 12-ti ke pravam zafat, i ke mora se da otstranam i matkata za zal, sansa za vroto dete nema da imam:(
RE: Карцином на грлото на матката 13.3.2012 21:46:16
Lana666
не пости ли начин , пред да биде одстранета матката да извадат некакви матични клетки или јајце клетки или шо веке и да вадат? за да може одпосле да се направи некакво оплодување ? ... ве молам за одговор... оти имам карцином и за една недела ке ми ја извадат матката.. имам 20 години само што се омажив... најмногу нешто што сакам е да имаммалечко .... Ако некој знае нешто ??
RE: Карцином на грлото на матката 14.3.2012 3:45:48
bella80
Lana,mnogu mi e zal sto pominuvas niz tolku tezok period...Vo vrska so j.k. najubavo pred da ti go napravat zafatot da odis kaj nekoj dobar doktor i da go prasas dali e mozno takvo nesto ,i ne samo so eden konsultiraj se so poveke doktori.Pozz
RE: Карцином на грлото на матката 9.6.2012 16:32:18
ana33
Zdravo devojki . vo januari bev vo sestina i mi otkrija cin1, piev A,C,E+SELEN i Q10 do april vo april pak bev ama rezultatot mi go kaza telefonski doktorot posto trebase da si zaminam vo stranstvo nemozev da idam direktno i mi dade biobran tableti po 1 gram dnevno da pijam i ne mi kaza dal e seuste cin 1 ili veke e 2 ili 3 ne mi odgovori tocno ,zagrizena sum mnogu sakam da znam potocno ako nekoj znae da mi objasne malku poveke vi blagodaram
RE: Карцином на грлото на матката 9.6.2012 21:12:41
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lana666
не пости ли начин , пред да биде одстранета матката да извадат некакви матични клетки или јајце клетки или шо веке и да вадат? за да може одпосле да се направи некакво оплодување ? ... ве молам за одговор... оти имам карцином и за една недела ке ми ја извадат матката.. имам 20 години само што се омажив... најмногу нешто што сакам е да имаммалечко .... Ако некој знае нешто ??
Лана, ептен ми е жал што ова ти се случува, а толку си млада. Јас не знам дали може да се извадат јајце клетки и ваљда да се замрзнат, најдобро со доктор да се консултираш. А матичи клетки од што би извадила? И колку што знам, матични клетки не може да се оплодат. Одма разговарај ако треба да неколку доктори за твојата ситуација, и како понатака до Ти посакувам пред се многу здравје и среќа.