Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Calypso
Calypso Ви препорачува
Се мати маргаринот со шеќерот, а бисквитите се попаруваат со млекото. Се мешаат смесите и се оформува кора во длабок правоаголен сад. Посебно се мати слатката павлака, а посебно крем сирењето со шеќерот. Водата и желатинот се мешаат и се варат до вриење (ама да не врие). Се мешаат павлаката и крем сирењето, се додава оладениот желатин и смесата се става врз кората. Се мешаат овошјето и шеќерот, водата и желатинот и се ставаат на оган до вриење (да не врие). Се процедува и млако се прелива врз филот. Се остава убаво да се стврдне во фрижидер.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 4
кора: еден маргарин, 4 лажици шеќер во прав, 12 лажици млеко, 300 г мелени бисквити (плазма)
бел фил: 150 мл вода, 2 ќесички желатин, 8 лажици шеќер во прав, 250 мл слатка павлака, 500 г несолено крем сирење
прелив: 2 ќесички желатин, 200 мл вода, 10 лажици шеќер, 500 г црвено овошје (малини, јагоди, вишни)
забава Бремените
Автор: bobik
Анемијата кај доенчиња - скриен ризик за раст и развој
Слабокрвноста или анемијата претставува состојба кога во крвта нема до...
Животот е поквалитетен со вистинските луѓе
Секој нов ден ни носи шанса да избереме да избереме не само што ќе на...
Ултразвук на колкови кај бебиња
Ултразвукот на колкови е една од најважните превентивни проверки во пр...
Кој е најдобриот начин за капење на новороденчето?
Капењето на новороденчето е еден од најнежните и најважни ритуали во п...
15 здрави и вкусни рецепти за време на бременоста
Здравата исхрана е клучна за тебе и твоето бебе. Постојат рецепти кои ...