
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Лесно и вкусно
Изматете го јајцето со маслото, па матете уште малку. Додајте ги потоа ренданите јаболка, мелените ореви, гризот и прашакот за печење. Се добро помешајте и ставете во подмачкан и со брашно наросен плех, па печете го на умерена температура околу половина час. За тоа време сварете го млекото со шеќерот, додајте го стопеното чоколада и путерот, па со жежок прелив, прелејте го топлиот колач и оставете го да се лади.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 2
За тесто:
1 јајце
1/2 чаша масло
1 чаша млеко
1,5 чаша шеќер
2 чаши рендани јаболка
1-2 чаши мелени ореви
1 чаша гриз
1 прашок за печење
За прелив:
100 гр. чоколада
4 лажици шеќер
1/2 чаша млеко
1 лажица путер
забава Бремените
Автор: bobik
Нега на кожата кај новороденчиња
Кожата на новороденчињата е неверојатно нежна, чувствителна и подложна...
Кога ќе пристигне новиот член во семејството, подготвеноста е клучна. ...
Иако звучи целосно неверојатно, но човечкото тело може да биде алергич...
Од првата кашичка до денешниот апетит
Нашиот однос кон храната не се формира случајно. Tој е длабоко поврзан...
Сите го правиме. Понекогаш неволно, понекогаш заразно, а понекогаш дур...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: