
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Вкусно!
Свинската маст убаво изматете ја со миксер, додадете ги јајцата, 200 гр.шеќер и брашното, прашокот за печиво и половина кесичка ванилин шеќер. Добро изматете. Добиената смеса поделете ја на три дела. Сите три дела расукајте ги, наредете ги на плех и испечете ги во рерна, една по една. Фил: Во млекото сварете ги 200 гр. шеќер и гризот. Додадете ја преостанатата половина ванилин шеќер и малку лимонов сок. Филувајте ги корите: најпрво ставате една кора, па фил, потоа ја ставате втората кора, повторно фил и најгоре ја ставате третата кора.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
400 грама шеќер
250 грама путер
1 кесичка прашак за печиво
300 милилитри млеко
250 грама маст
2 лажици лимонов сок
50 грама Гриз
1 кесичка ванилин шеќер
500 грама брашно
2 јајца
забава Бремените
Автор: bobik
Иако звучи целосно неверојатно, но човечкото тело може да биде алергич...
Од првата кашичка до денешниот апетит
Нашиот однос кон храната не се формира случајно. Tој е длабоко поврзан...
Сите го правиме. Понекогаш неволно, понекогаш заразно, а понекогаш дур...
Да станеш мајка е едно од најдлабоките и најмоќните искуства што може ...
Куклите во животот и растењето на девојчињата
Куклата е едноставна, тивка и често потценета играчка која останува ва...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: