|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14 - 18.04.2014) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Колач - Медено срце

Автор:
Редакција Рингераја

Тестото е исто како она на вистинските купечки медени срца.



Подготовка

Во сад за матење ставајте ги состојките по напишаниот редослед. Треба да добиете густа и хомогена смеса. Ставете ја во тавче за печење малку намачкано со масло и брашно. Ставете да се пече во ладна рерна, на 230 целзиусови степени. За тоа време направете го преливот, така што во мало тенџерче ќе ги ставите сите состојки за глазурата и на пареа растопете ги. Глазурата прелијте ја врз испечениот колач. Исечете на коцки и сервирајте.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4+
Kомплицираност: 3

Состав

1 шолја шеќер (со онаа со која ќе почнете да мерите, со таа продолжете (за кафе, млеко...))
2 шолји брашно
1 пакетче пециво
половина ќесиче цимет
3 лажици какао
3 лажици масло за јадење
5 лажици мармалад (или мед)
1 шолја кисела вода
1 пакетче ванилин шеќер (по желба)

(за глазура):

100 гр чоколадо за готвење
7 лажици масло за јадње
4 лажици вода



Анкета

Dali?
Jana9

Dali im dozvoluvate nasvojte deca da jadat brza hrana?

Da (0%)

Ne (0%)

Ponekogas (100%)


Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!