Чоколино тортица
Лесен и вкусен чоколаден десерт, кој се топи во уста!
Главен готвач: gravchule
Време за подготовка: 45 мин
Комплексност на подготовка: 3/5
|
(бр. гласови 52)
|
Инструкции за подготовка на рецептот
СМЕСА ЗА ПРВ ФИЛ
Потребно е да се загрее млекото, да се измешаат сите состојки и сета смеса да се стави во плех. Големината на плехот да биде 15x25 cm.
СМЕСА ЗА ВТОР ФИЛ
Се топи чоколадата и карамелите во млекото, Сето тоа да се излади, па се додава чоколадниот прав и желатинот. Сета смеса се посипува врз првата, што се наоѓа во калапот. Колачот се лади и се посипува со шарени мрвици за декорација.
Семеен совет плус
Ако при подготовката - внесете многу љубов, овој десерт ќе биде фантастично благо задоволство за гладните мешиња :)