ИЗВОРНА ПОРАКА: Lina*
Najprvin cestitki na site trudnici i golemo izvinuvanje sto me nemase dolgo na forumov....Za zal i ovaa moja treta bremenost zavrsi so spontani povtorno kiretazi i povtorno traumi........Doktorive zbiraat ramena i neznaat sto mozi da e pricinata......
Lina*, баш ми е жал за тоа што ти се случило, читав си правела генетско-имунолошки испитувања и дека се ок, само не знам дали Делеција на Y хромозоми во МАНУ правеше, бидејќи и тоа го бараат во вакви случаи. Обично генетско-имунолошките се проблем за спонтани заради анти-тела, слаба циркулација, мутација на гени или бактерии....
Јас би те советувала да посетиш некој добар интернист и да направиш испитувања за можно бактерии во цревата/желудникот (хеликобактер), кламидија преку крв и брис и сл., обавезно види во ПАП-от дали пишува за макар и мала хронична инфламација, за да се исфрли можноста за евентуално скриено жариште кое ти прави проблем. Исто можеш да испиташ Витамин Д и сл, по препорака на добар гинеколог.....
Исто така да провериш, ако не си правела хистеро-лапаро, тоа да се направи да се види да не има проблеми со матката (полипи, септуми и сл.)
Јас би те советувала да побараш мислења од различни доктори за ИВФ, за да видиш што ќе ти кажат. Не ми е јасно како само докторот не знае да ти даде објаснување после сите испитувања зошто нема бременост и која може да е причината, на толку развиена медицина и технологии......
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 8.4.2014 11:12:55 >