за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Heba ne se panici inekciite nemozat da predizvikaat kontrakcii.Smiri se ne misli na nisto loso,nervozata ne cini za tebe a uste pomalku za Inaku ako osekas samo zateganje nisto strasno, ne treba da osekas bolno zateganje i ne treba stomakot da ti bide mnogu tvrd.Jas vecerva gi imav 2 kontrakcii i toa bolni, stomakot mi bese tvrd ko kamen pa ne panicam voopsto.Samo pozitivni misli i ke isterame do kraj
07.04.2011, 09:00
heba
492
fala bombica za podrshkata. koga gi citam site sto se nad 35 nedela mi izgleda kako da zboruvaat za nekoe vreme za mene nedostizno...neznam kako da se smiram nemam povazno od bebe nisto na svetov nit pa nesto drugo me interesira, samo na nego mislam
07.04.2011, 11:55
Gorde J
192
heba te mola nemoj taka koga gi citam tvoite postovi kako da ni minuva se sto sum doziveala. bidi sigurna deka ke imas i se ke padne vo zaborav a ubavite migovi so ke ti go ispolnat zivotot
07.04.2011, 13:59
lilicka
866
Драга хеба немој со толку негативни мисли......па сите ние си по некоја голема или мала мака....да не почнувам јас да зборувам се што ми поминува низ главава ама кога ќе ми текне колку само плачев за да останам бремена да имам бебенце......само позитивно пријателке!!! Се ќе биде во ред......ти праќам многу,многу позитивна енергија,ајде ќе издржиме уште малку!
07.04.2011, 15:44
heba
492
fala dechki mnogu !!! tek sega mi mrdna malce pa mi se vrati boja na licevo od sabajle ja nemashe ni da trepne. sega malce olabaviv kje idam pocesto na pregledi da mi se trgnat somnezive....pozz do site <3
07.04.2011, 16:53
prettygirl
398
eh heba ne se sekiraj izgleda tvoeto pomirnicko e pa zatoa panicis.Ete i mojata nekako denes mirna e neznam zosto inace mava jaki kloci ama denes neznam so i tekna so e pomirna, zavisi toa kako e raspolozeno a nie ke se ponervirame malku
08.04.2011, 17:58
blond
1268
РР ајде малку помош... денес дури три пати го осетив дека ика (претпоставувам дека пулсирањето исто како чукање на срцето во исти интервали е икање). Има некаков лек за ова? Страв ме фаќа бидејќи денес е помирен за разлика од останатите денови. А можеби и сонот што го сонив (дека сум крварела многу) има влијание врз моето расположение денес?
И уште нешто, дали од кога влеговте во 7ми одите на 2 недели на контрола кај матичниот ? Мојата последна посета на гинеколог беше на 19 Март. И преска ја прашувам сестрата што е кај гинекологот дали треба пак да доаѓам, таа не знаела. А и гинекологот ништо не ми кажа на последниот преглед кога да е наредниот.
08.04.2011, 18:04
prettygirl
398
blond ne se sekiraj i moeto e mirnicko ovie 2 dena pa i mene panika me faka, sedam na kauc i ne mrdam duri ne mrdni i toa ke si umram od strav mi se cini .Jas denes vo 7mi vleguvam a na eho me nema videno doktorot eden mesec pa ke mu recam jas.Ako ne ti kazal koga i ako se somnevas ili onaka cisto da si raat na dusata pobaraj si sama da te pregleda na eho poz
08.04.2011, 18:06
blond
1268
Фала на утехата Прити грл. Ај што си е сигурно, ќе си појдам јас понеделнички да го видам малото и да се смирам. Не за друго де, за две недели правам свадба, па да знам дали многу да се пазам или може малце по опуштена да сум.
08.04.2011, 18:10
prettygirl
398
ajde so sreka ne se somnevam deka ke bidis mnogu ubava nevesta e koga bila takva rabotata da si odis ti na kontrola i da se konsultiras so doktorot za posle na svadbata da nemas dvoumenja
08.04.2011, 19:01
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond
РР ајде малку помош... денес дури три пати го осетив дека ика (претпоставувам дека пулсирањето исто како чукање на срцето во исти интервали е икање). Има некаков лек за ова? Страв ме фаќа бидејќи денес е помирен за разлика од останатите денови. А можеби и сонот што го сонив (дека сум крварела многу) има влијание врз моето расположение денес?
Не се секирај блонд, сите бебиња икаат во стомакот на мама Кога ќе се сетам колку икаше Миа.. Тоа е од што се напиваат од плодовата вода, а не знаат да голтаат Нормална појава е. И тоа што сонуваш е нормално и нема никакво значење, трудниците сонуваат дупло повеќе (нели и дупло повеќе спијат )
Убава бременост ви посакувам...уживајте во најубавиот период од животот.
08.04.2011, 19:34
Natuska85
3613
Леле и моето многу ика,а јас се мислев дека од јадење некое ика,преска на пример кога јадев банана и кога почна,абе крај нема
08.04.2011, 20:23
bombica
917
A kako osekate deka ika jas ne sum oset_ila takvo nesto I moevo denovive e nesto mirnicko slabo boksira izgleda promenava na vremeto i niv gi zamelusuva Jas vecerva bev kaj dr. so rezultatite od krv i urina i se iskosiv mi dade cefaleksin Le mi se pokaceni vo sporedba so minatiot pat i kao aj da popijam antibiotik pa da vidime dali ke se smirat.
< Поракaта ја уредил bombica -- 8.4.2011 20:26:05 >
08.04.2011, 20:27
heba
492
blond ija minative dva dena se vadev odpamet ne mrdnuvashe detevo crknav od strav ama eve ja denes razara, a za sonovi da ne ti zboram site raboti sosimboliziraat kodemek losho gi sanjav taka da....koga ti e teshko ukljucise tuka da si se pouteshime imame ushe nekoj mesec pred nas!!
08.04.2011, 20:51
Frogy
25
Нормално е бебињата да икаат во стомакот,а за мрдањето не се грижете,секое бебе е различно активно,тоа е индивидуално.Јас сум 37 недела бебчето нормално помалку мрдка спрема порано бидејки нема многу простор ама ако мрднииии оф леле цел стомак шета сонце на мама.И мене последните денови ми се затегнува стомакот и тоа е нормално не се плашете...А за сонувањето ехее сите сонуваат ,тоа е бидејки многу се грижиме за нашите бебчиња.На сите да им е со лесно
09.04.2011, 01:39
Anestis
68
Леле за соновите...мислам Стивен Спилберг не ми е рамен....од каде само такви ми идат....а во врска со мрдењето....вие мамички сега на крајот да не сте нешто многу ајлак шо би се рекло, да не сте многу со слободно време па си чекате цело време да клоцат и мрдат....а сигурно си мрдат...и клоцат. Кај мене на пример не знам дали е утакмица на пенали или претстава на играорна група . Мамички не грижете се, имајте позитивна мисла, тоа е многу битно, водете грижа за себе, така во исто време водите и за . Да имаме сите лесна бременост до крај....поздрав
12.04.2011, 04:01
bombica
917
РР ме уби киселина последнава недела Како се справувате вие со неа? Мене ми помагаше ладно млеко ама последниве 2 дена не.
12.04.2011, 11:15
Gorde J
192
mene samo od soda bikarbona mi pominuvase od drugo nisto ne mozevme CTG da napravime se gusev od kiselini sekogas so apce vo ustata go pravev i toa nisto
12.04.2011, 12:09
riba79
683
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica
РР ме уби киселина последнава недела Како се справувате вие со неа? Мене ми помагаше ладно млеко ама последниве 2 дена не.
jas samo so Rupurut taka mi pominuvase
12.04.2011, 16:28
blond
1268
Драги РР, јас денес малку прокрварив. И веднаш правец на гинеколог. Се исплашив дека можеби дојдел денот малово да излезе надвор (иако сум 30та недела). За среќа не сум отворена. Никаква терапија не ми препиша гинекологот, само ми кажа да мирувам и ако имам болки веднаш пак кај неа.
Бидејќи заборавив неа да ја прашам, па еве вас да ве прашам. Дали е можно да ми се појави тоа бледо крварење како последица на бањањето со ептен топла вода?
12.04.2011, 16:37
heba
492
auuu Blond i jas sekogash so topla se banjam taka cel zivot!! i malce mi e shubeama pa na nekoi sajtovi se preporachuva topla banja za opushtanje. jas ednash malce prokrvarev od infekcija od kandida i posle odnosi i od togash pazamm mnogu. a ti imashe li bolki oseti lineshto prehohdno da ne si krevala nesho poteshko i sl,,??miruvaj i pij b kompleks da te smiruva
12.04.2011, 18:40
Lidina
259
Blond mila pa jas sum vecno zamrznata mora so epten topla voa da se banjam. ne bi trebalo da e vodata. Ne se opteretuvaj i jas kako Heba imav infekcija i prokrvariv ama toa bese prvo tromesecie samo ednas.Rano mu e na bebceto odmarajte se, uste malku neka si posedi
12.04.2011, 20:27
bombica
917
Блонд само мирување и избегавај бањање со многу топла вода.Јас приметив дека после секое бањање со топла вода имам повеќе контракции така да сега се бањам со помлака вода и набрзина.Најбитно од се е што не си отворена.Поздрав и МИРУВАЈ А за киселина....прочитав на нет дека не треба да пијат содабикарбона јас колку што знам многу жени пијат.Ќе одам во петок на контрола па ќе видам мојава др. што ќе каже
< Поракaта ја уредил bombica -- 12.4.2011 20:31:33 >
13.04.2011, 09:58
Lidina
259
Bombica, dali imas bolni kontrakcii? I dali laznite treba voopsto da bolat? Ne mi e jasno.. Imav bolki kako menstrualni vcera epten slabi, denes ne mi e nisto ama ne znam dali se kontrakcii ili nesto drugo..? Za kiselina soda bikarbona ne se pie zatoa sto momentalno ja ublazuva kiselinata, no go nadraznuva zeludnikot uste poveke. Pozz
13.04.2011, 10:17
heba
492
i mene ne mi e jasnobash okolu kontrakciive lazni od vreme na vreme me zega stomakov kako da me vleche nekoj za stomak i obicno nad papokot ili po dolnite delovi i vcera vecerta bash me zdobole podolgo vreme se izvadiv od pamet mn sum sugestibilna od so kje procitam dedka na nekoj nesho mu se desilo posle cekam i mene da mi se desi...smotana...i nokjta pred da zaspijam taka jaki udari dobiv po beshikata ama kako so noz si mislam deka ima srchi mesto nodzinja abe me rasparaaa... i ushte edna rabota imam mnoogu golem problem so pulsiranje vo ushite kako posle kachuvanje na planina ima li nekoj slichno iskustvo eve od kako stanam mi buchi vo ushive osobeno vo levoto bam bam bam.....kraj nema se si mislam nekoj po skali se kachuva ...pozz