cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела

clock-img

03.04.2011, 00:09

clock-img

Frogy

pencil-img

25

Мојата принцезичка во 32 недела тежеше 2200 гр а пред некој ден на контролата 35-5 дена беше 3300-3400 супер си напредува пу пу машала буцка на мама user posted image

clock-img

03.04.2011, 22:13

clock-img

heba

pencil-img

492

дечки ајде малце совети за карлична презентација сеа читам по нетов и се поднасекирав бидејки можело да значи и дека и има некој проблем што не се врти, не ми е за пораѓањето и онака мислам дека на царски ќе ме испратат ама мн се секирам дали е се во ред со бебево едното ноџе му беше доле а другото до нос кренато. до кога најкасно има шанса да се сврти.??

clock-img

03.04.2011, 22:59

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

До моментот на пораѓај Хеба. Сепак, ако не се сврти до 36 недела, малку потешко, ама не е страшно, бебето си се превртува како што му е згодно нему, а ако мора цезареа, Боже мили, нема да си ниту прва, ниту последна, важно е да сте вие здрави и живи.

clock-img

04.04.2011, 00:26

clock-img

bombica

pencil-img

917

Zdravo na site idni mamicki! Jas kako da cekav da pomine 24h pa da pisam na temavauser posted image
Denes ja pocnuvam 27 ned. i bebusov nikako da se izvrti, od prvoto gledanje na eho e poprecno postaven, glavata desno nozete levo user posted image voopsto ne mi e bitno kako e postaven, sekako moram na carski bidejki ke nema ni 2 god, od prviot poragaj koj bese carski do ovoj.
Heba moj sovet citaj po net no nemoj se sto ke procitas da zimas zdravo za gotovo.Polozbata na bebeto nema nikava povrzanost so toa dali e so nego se vo red ili ne..Veruvaj mi minatata bremenost pominav niz mnogu stresovi citajki razni raboti i slusajki razni gluposti od nekoi nasi dr, i mislam deka tie stresovi pridonesoa da se porodam predvreme i da gi izgubam moite angelcinja.

clock-img

04.04.2011, 00:36

clock-img

Olivia

pencil-img

1961

Bombica ovoj pat so lesno da si ja isteras bremenosta do kraj i na svet da doneses slatko milo bebence, neka narednite 3 meseci ti bidat ispolneti so pozitivni misli i da go doneses na svet angelceto,se drugo neka ostane vo minatoto, citanjeto i istrazuvanjeto po net cesto znae da ne zbogati i so dezinformacii za koi snesuvame posledici vaka ili onaka podocna,
Heba srcka so lesno i na tebe ne se sekiraj ke vidis se ke bide  vo red user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

clock-img

04.04.2011, 02:04

clock-img

bombica

pencil-img

917

Fala ti Olivija user posted image iako i ovaa bremenost mi e teska ,veruvam deka ovoj pat ke bide se vo red deka i jas konecno ke drzamuser posted image vo race

clock-img

04.04.2011, 08:13

clock-img

Gorde J

pencil-img

192

bombica i heba bez grizi ve molam samo redovni kontroli i se ke bide dobro.
Moeto dete nemase dovolno torur na krv imav tromboza na postelkata poslednite 3 nedeli lezev vo Remedika sekoj den eho i postojano CTG i toa nikako da mrdne sekoja vecer se poragav. Koga bevme "sami" si mrda samo sto ke gi stavat kaisite na CTG se ukopuva plaslivka mala. Se rodi zdrava prava srcence na mama.
A za vrtenje moze vo posledniot cas da se izvrti taka mu e dobro i taka sakaat da si bidat.Stom do tuka ste dosle sekako ke bidete majki. Flosteron dali primivte vo 28  i 32 nedela
pozdrav da vidam ubavi vesti

clock-img

04.04.2011, 10:34

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Kako ti dijagnosticiraa tromboza na postelkata Gorde? Kakvi simptomi imase?

clock-img

04.04.2011, 10:38

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

mamicki se pravi eho dopler i se gleda protokot na krv niz placentata

Биди тоа што си

clock-img

04.04.2011, 12:17

clock-img

Gorde J

pencil-img

192

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Kako ti dijagnosticiraa tromboza na postelkata Gorde? Kakvi simptomi imase?

bev na kontrola i merkite ne odgovaraa za vozrasta kasnese 2-3 nedeli. Vednas Petanovski ja vikna Petrova i se vide deka doturot na krv e na granica. Pravevme CTG ne bese bas naj naj.Za 2 dena pak se javiv na kontrola i me ostavija vo bolnica. Dojde Stankova mi zema plodova voda za da se vidi kolku e zrel plodot mislam deka se vika lamelarni telca  Primav cleksane pa taka odvaj stignavme do 35 ned. i 6 dena. Na kraj snema plodova voda i moravme so carski.
I taka se ubavo se zavrsi onaka kako sto treba user posted image

clock-img

05.04.2011, 08:44

clock-img

heba

pencil-img

492

decki jas vcera si presedev vo bolnica od mn silna migrena so aura izgubiv i vid i rechisi govor cela se izgubiv i ja neznam drug doktor od mojot ginekolog pa pravo tamu se nacrtav ne se ni sekjaam kako stignav i posle toa si dobiv eden toninekcii i analgin i diezapam i c vitamin i so ne 6 parchinja bea edvaj se vrativ na sebe pa sea ko pijanakokoshka cel den!! doktorite rekoa bebeto e dobro ama mnooogu  mi e zal so gi primav lekovite , bashka mi stavija i dektamatizon mislam deka se vikashe bidejki imam niski trombocite pa toa gi isplashi pa dojdoa ni nevrolozi abe so da vi kazam pa ja koga gi vidov koga se isplashiv koga si rekov placham...pai stomakov  nekakonamalen denes :)) dda mi se vrati apetitov da go pojacham. bebeto e 1100g i denes vlagam vo 28 nedela fala bogu tret semestar.  fala vi site na podrshkata <3

clock-img

05.04.2011, 10:20

clock-img

Lidina

pencil-img

259

heba, ne se sekiraj za lekovite bebeto si e dobro sigurno, ti si veke 7 mi mesec organogeneza zavrsena.Samo tebe doprva ti treba sila ne se nerviraj tolku mnogu. Posle ke velis lele samo da porasne, pa samo da jade, pa samo se da pravi.. Ehee sto se ne ne ceka. Pozdrav i uzivaj

clock-img

05.04.2011, 10:52

clock-img

Gorde J

pencil-img

192

mila heba opusti se i uzivaj vo bremenosta a jas idazepam primav vo 3 nedela i ne e nisto strasno a isto taka i verapamil piev 3 nedeli. Sekoj lek koj e poveke korisen do steten ne e steten za bebeto.
Jas vo 33 nedela pokazav alergija na lindacin i toa prv pat vo mojot zivot vo bolnica primiv anti sok terapija pa nema nikakvi posledici vrz kerka mi.
nervozite kako sto veli Lidina  doprva doagaat , pa cica pa ne cica, placi sto mue e? spie ne spie pa ima mleko pa nema mleko i slicnouser posted image

clock-img

05.04.2011, 12:10

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

ete od sega i jas ke se druzam tuka so vas , veke sum 27ma nedela i nekoj den...pozzuser posted image

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

clock-img

05.04.2011, 22:32

clock-img

Anestis

pencil-img

68

Добре дојде , сега трето тромесечие, може да вроди најмногу нестрпливост , за средба со user posted image . Ти посакум мирна, фина и релаксирана бременост до крај. Ќе се дружиме и споделиваме искуства.Поздрав

clock-img

05.04.2011, 23:36

clock-img

bombica

pencil-img

917

Heba ne se sekiraj nisto ne mu e na bebeto od 1 dijazepam, analgin, bitno e ti da si dobra.Od 20 nedela sum so verapamil 2 pati po 80mg, giniprali i 1 nedela bev so dijazepam od 2 mg i voopsto ne se sekiram bitno mi e da mi pomagaat lekovite i da ja iznosam bremenosta do kraj.Denes kako si?
Dobredojde Prettygirl user posted image

clock-img

06.04.2011, 07:48

clock-img

Gorde J

pencil-img

192

bombica jas prvite kontrakcii gi dobiv 17 ta nedela i ja primav istata terapija ama ginipralot mi pravese mnogu tahikardija iako primav verapamil. kolku dena primas ginipral? 

clock-img

06.04.2011, 11:58

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

dobro ve najdovuser posted image ne se sekirajte, opustete se i pravete kako sto vi velat doktorite, se toa e za dobro zauser posted image a i za nas majkite da si gi iznosime uste malku bebencata pa da si se guskame na raat posleuser posted image . I jas sum na clexani pa si se tesam deka tie mi pomagaat i mene i na user posted image i gledam da bidam poopustena 

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

clock-img

06.04.2011, 13:54

clock-img

Gorde J

pencil-img

192

samo hrabro  i opusteno zenski uste malku imate do krajot
jas sum so vas  user posted image user posted image

clock-img

06.04.2011, 14:31

clock-img

heba

pencil-img

492

zdravo devojki !! nadvor sivko ama pa mene podobro potemno mi odgovara na ochive :)) doma mi e mnooogu dosadno kako dve nedeli da sedam a ne se ni dva dena.  i ubavo vikate so treba kje pieme samo da se iznosi bremenosta broev vcera najmalku 55 dena :)) pa posle ako reshilo da iskaca neka iskaca :)) mn se namachivme za da dobieme dete davam se od sebe da se raduvaat site doma. :))

clock-img

06.04.2011, 16:48

clock-img

bombica

pencil-img

917

ИЗВОРНА ПОРАКА: Gorde J

bombica jas prvite kontrakcii gi dobiv 17 ta nedela i ja primav istata terapija ama ginipralot mi pravese mnogu tahikardija iako primav verapamil. kolku dena primas ginipral? 

Gorde prvo piev 5 nedeli pa dr, mi gi prekina.Vo petokot imav pak cesti kontrakcii i povtorno pocnav da gi pijam i iskreno ne mislam da gi prekinuvam bar do 34 nedela pa dr. sto saka neka vika.Inaku i mene mi se javuvase tahikardija prvata nedela i zatoa pijam verapamil od 80mg a ne od 40mg.Ti gi pies uste?

clock-img

06.04.2011, 19:31

clock-img

Gorde J

pencil-img

192

bombica jas imam 15 mesecna kerka ama ginipralot go piev samo 5  dena a na kraj na bremenost pak gi primav vo bolnica i na kraj parto sistemi toa e nesto pojako a da ne te plasam ama konsultiraj se dr. kolku vreme smees da gi pies da ne treba pauza da pravis ili nesto drugo
pozdrav so lesno da si docekasi ti user posted image

clock-img

06.04.2011, 20:14

clock-img

bombica

pencil-img

917

Neke ti e zdrava, ziva kerkickata jas misalev i ti si bremenauser posted image Pa ke vidam sto ke rece dr ama jas i so ginipral imam po nekolku kontrakcii vo denot i toa bolni, a pa bez niv neznam kako bi bilo.A za pauzi...vo Srbija nikako ne go prekinuvaat ginipralo ili partusistenot nezavisno od koga se pocinja so nego.Objasnuvanjeto na dr e deka organizmot se naviknuva na niv i ako se prekine moze da dojde do vlosuvanje na sostojbata sto mozebi i se vo pravo.Minatata bremenost jas bev 11 dena na tokoliza vo bolnivca sabajleto vo 10h mi ja prekinaa kao da probaat so tableti vo 17h veke pocna raganjeto user posted image

< Поракaта ја уредил bombica -- 6.4.2011 20:19:06 >

clock-img

06.04.2011, 20:59

clock-img

heba

pencil-img

492

decki aj opishete mi gi kontrakciite..sto chustvuvate??,.kolku degenski se custvuvam denes me zatega mn stomakov i kicmata piev magnezium ama kratko vreme me olabai sea pak mn mi e strav lugje mozno li e od taa inekcijana za zreenje na belite drobovi i drugite organi da mi se predizvikani bolkite bidejki odkako mi ja stavija mn jako me boleshe dole stomakot ....mislev vo ova tromesechie samo kje kkukam od so sum poduena od otoci i od sklet a od toa nisto samo stravovi ...sakam da odam neshto da mu kupam benkichinja ili so i da e ..ama mn seplasham...

clock-img

06.04.2011, 21:31

clock-img

aleksandra90

pencil-img

124

ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

decki aj opishete mi gi kontrakciite..sto chustvuvate??,.kolku degenski se custvuvam denes me zatega mn stomakov i kicmata piev magnezium ama kratko vreme me olabai sea pak mn mi e strav lugje mozno li e od taa inekcijana za zreenje na belite drobovi i drugite organi da mi se predizvikani bolkite bidejki odkako mi ja stavija mn jako me boleshe dole stomakot ....mislev vo ova tromesechie samo kje kkukam od so sum poduena od otoci i od sklet a od toa nisto samo stravovi ...sakam da odam neshto da mu kupam benkichinja ili so i da e ..ama mn seplasham...

Heba moj sovet ti e da ne se plasis i da ne se stavas vo panika zaradi tie bolki sto ti se pojavuvaat. Kaj sekoj razlicno se pokazuvaat kontrakciite. Eve na mene ova mi e vtora bremenost i sosema razlicna mi e od prvata, i vo prvata dobiv kontrakcii vo 8 mi mesec, i sega pak vo 8 mi mesec imam kontrakcii ama se razlikuvaat od tie sto mi bea od prethodnata bremenost znaci kaj sekoj e razlicno. Nemoj da se plasis i da mislis na loshi raboti, zosto nekogas i losite misli ne vodat kon loshi raboti. Bidi ispolneta so pozitivni misli cekajki go vremeto da pomine za da si bides so user posted image te pozdravuvam i ti posakuvam najubava i lesna bremenost.

Последни статии

article-img