за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Mozno e da mu se zgadilo od kapkite,zasto Plivit D3 se strasno gorclivi.I jas koga ke mu dadam ponekogas ke povrati,ke mu se zgadi
09.01.2011, 23:17
Nadezna
647
Mozno e da mu se zgadilo od kapkite,zasto Plivit D3 se strasno gorclivi.I jas koga ke mu dadam ponekogas ke povrati,ke mu se zgadi
E od tie e . Mu dadov sega cajce, go ispi ko sto treba
27.01.2011, 12:12
Axel
90
Kade gi cuvate plivit D3 kapkite? Jas gi cuvam vo frizider na vratata, no mi e strav koga mu davam (po 5 kapki) vo moe mlekce na lazice da ne mu se ladni koga gi golta.
27.01.2011, 12:21
Pepelaska *
3820
Во шкавче мислам на нив пишуваше на суво и темно место а не во фрижидер
27.01.2011, 14:19
lukas
2148
i jas vo frzider gi cuvam na vrata...
27.01.2011, 14:25
Maca25
7558
јас во спална ги чувам капките, секоја вечер пред легнување и давам, па тука ми е најблиску. Си стојат во кутивчето, на темно.
27.01.2011, 14:29
kikicka
4218
Јас ги чувам до АД млеко на суво и се во кутивчето ,и ги давам чисти не ги мешам ,кога беше месец и ги давав со млеко или чај.
27.01.2011, 14:29
kikicka
4218
ги користиме пливит
27.01.2011, 14:53
mosa
546
da i mene koga se rodi tino od olnica mi preporacaa ad kapki,no koga dojdov i nekoj drugi zeni mi rekoa vigantol,i den denes gi koristam vigantol bidejki tie podolgo traat,ovie ad3 mislam deka se 21 den.
27.01.2011, 14:59
Maca25
7558
јас вигантол користам најмногу 2 месеци, после ги фрлам и купувам нови.
27.01.2011, 15:26
Axel
90
na D3 pisuva da se cuvaat na temp. od 8-15 stepeni C. Znaci, ne na sobna temp.??? Zatoa neznam sto da pravam dali frizider ili skafce vo kujna?
27.01.2011, 16:15
arh_diz
7198
Axel da ne si greska da ne e od 8 -25 temperatura , jas koristam d3
27.01.2011, 16:59
mila mama
1616
И јас ги чувам на надкасна у спална и одсабајле и ги давам без ништо.
28.01.2011, 00:03
Axel
90
arh_diz ne sum greska, eve i sega po tret pat proveriv si stoi 8-15 stepeni i toa odnadvor na kutijata e napisano. Zboram za Plivit D3 kapki.
28.01.2011, 00:12
Maca25
7558
На вигантолот пишува да се чува на температура од 15- 25 степени.
Сега го прочитав упатството за употреба на вигантолот и никаде не пишува дека се користи месец или два, или 40 дена како што имам слушнато од доктори. Убаво си пишува рок на употреба 5 години и стабилност при употреба 6 месеци. Јас мината година после 2 месеци користење го фрлав шишенцето, кое беше до пола искористено.
< Поракaта ја уредил Maca25 -- 28.1.2011 0:21:31 >
26.02.2011, 18:21
bebe82
301
Дали може да ми кажете како им ги давате капките на бебињата. Дури сега прочитав дека треба со сок или млеко, а јас до сега и ги давав чисти. Ми е страв да не има некаков контраефект?? Јас дур бев трудна чисти ги пиев, не знам сега дали да продолжам вака????
26.02.2011, 18:33
Snowhite RR
5042
Јас користам Д3 пливит и ги чувам во фрижидер, така ми рекоа и во аптека, му ги давам со млеко мое, а еден период ги давав и само капките, му капев директно во уста, но така не бев сигурна дали ќе му капнам во уста или надвор и затоа продолжив во лажиче. Е сега во врска со рокот на употреба, прашав во аптека и ми рече дека кога се работи за капки било какви најдобро било да се менуваат месечно, па така јас секој месец купувам нови, не дека ако му се дава постари е нешто лошо, но има помал ефект
26.02.2011, 18:33
mila mama
1616
Jas gi davam cisti bez mesanje.
03.03.2011, 19:44
mila mama
1616
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasha5
E i ova ne go znaev i ne sum procitala deka sisenceto so kapkite D3 ili koi bilo drugi trebalo da se menuvaat na sekoi 3 nedeli
Mene za ova ne mi spomnala doktorkata? Mario ima 1 mesec i seuste mu stavam od istoto sisence sto go kupivme....Treba li sega da kupam novo?
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila mama
Jas ne menuvam sisence. Ne mi kazale deka treba, taka sto edno sisnce ni trae okolu 3 meseci.
ИЗВОРНА ПОРАКА: ole2004
Luci i jas neznaev,no otkako bev na ortoped i dr.mi kaza da go menuvam sisenceto na 1mesec,taka pravam.
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebushkaa
Treba da se menuvaat kapkite na sekoi tri nedeli ili eden mesec ako se cuvaat vo frizider....toa ne e stetno dokolku ne gi smenite no ortopedot mi kaza deka po tri nedeli nemaat efekt pa pozelno e da se kupat novi...a i na recept se mnogu eftini taka da mislam deka e popametno da se smenat
ИЗВОРНА ПОРАКА: Slagjana
Само не ми е јасно зошто во капките Vigantol не пишува дека треба да се сменат по 3 недели. Повеќе би му одговарало на производителот да пишува и да се троши производот повеќе. И од каде им е таа информација на лекарите. Јас лично не ги менувам. Само прописно ги чувам и не го оставам долго шишенцето отворено.
03.03.2011, 21:09
Felly RR
7977
Ако се работи за дете поголемо од година, кога ги прекинувате капките?
03.03.2011, 21:27
Slagjana
463
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly
Мене ми рекоа да ги давам до април, бидејќи година правевме во зима. Значи ќе и ги давам до 1 год. и 2 месеци.
03.03.2011, 23:11
mila mama
1616
Obicno se davaat do dve godini, a ako se zivee vo zemja kade brojot na soncevi denovi e mal, moze da ima potreba i od podolgotrajno davanje - do 5 godini.
03.03.2011, 23:19
Viktori
5329
јас сум утнала и им давав до кај една година после тоа едно грдо рибино масло со вкус на банана им пикав... мајко колку го нејќеа... после кратко време околу 2 годинки некаде почнав перли да им давам ад3. И сеуште им давам. Ама на периоди, додека е зима поредовно па некогаш ќе се заборавам па ќе им давам само мултивитамини некои и така.. Не сум нешто посебно дисциплинирана за баш секојдневно, ама не и со големи паузи...
03.03.2011, 23:42
Maca25
7558
ИЗВОРНА ПОРАКА: Slagjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly
Мене ми рекоа да ги давам до април, бидејќи година правевме во зима. Значи ќе и ги давам до 1 год. и 2 месеци.
Истото ми го рекоа и мене, но на контрола во септември ми напомена докторот дека од октомври треба пак да давам по 2 капки дневно Вигантол и тоа пак до април.
04.03.2011, 14:51
Slagjana
463
Баш денес бевме на контрола и повторно прашав за капките. Ми рекоа да ги давам до април, а после пак од октомври во зимските месеци. До 5 години во зима мора нешто да давам (или капки или АД перли).