cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Вигантол,д3 или ад3

clock-img

11.06.2010, 15:35

clock-img

nadica

pencil-img

4381

јас го поминав истото на 3 месеци др ми рече да давам по 10 капки 1 месец бидејќи надица имала потреба од толку, по 1 месец кога бевме на контрола ни ги намали на 5, по 2 месеци на 4, па на 2 и еве од пред некој ден не пиеме капки д3

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

23.07.2010, 00:06

clock-img

lukas

pencil-img

2148

luge zaborajv da mu davam 1 nedela na lukas d3 ima gajle nesto...pozz..znam deka e ova neodgovorno od mene ama ete..

clock-img

23.07.2010, 00:12

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Месеците што содржат буква „Р“ не е потребно да се прима Д витамин, го примаат од сончевите зраци нели... евентуално ако има исклучок за новороденче...

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

23.07.2010, 00:33

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

luge zaborajv da mu davam 1 nedela na lukas d3 ima gajle nesto...pozz..znam deka e ova neodgovorno od mene ama ete..

Бидејќи се работи за витамин нема штета што е прекинат третманот на една недела. Слободно можеш да продолжиш да му даваш.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

23.07.2010, 00:45

clock-img

lukas

pencil-img

2148

fala tanja..pozz...

clock-img

28.07.2010, 12:04

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Ние земаме Д3, и педијатарот ми рече по 5 капки, кога ја носевме на вакцина докторката што ја прегледа ни рече може и по 6 капки, а ортопедот ни рече - сега, летово нема потреба од Д3 пошто има сонце. И јас многу се збунив, ама пак и давам по 5 капки како што ни рече педијатарот. Дали вие во лето го давате овој витамин?

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

30.07.2010, 13:34

clock-img

Slagjana

pencil-img

463

И јас не знам што да правам ова лето. Прво престанав да и давам, па кога разбра матичната ме искара и продолжив. Сега пак често заборавам да и дадам. Мене ми е логично дека не треба, ако бебето се изложува секојдневно на сонце (се разбира не кога е најголемо УВ зрачењето).

clock-img

30.07.2010, 14:00

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Јас сеуште давам само што од 5 капки намалив на 3-4. Инаку мене педијатарот на вакцина ми рече да ставам по 10 капкиuser posted image но нашиот педијатар рече дека нема потреба.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

30.07.2010, 14:48

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Мене никој не ми рекол да ги прекинам капките, знам дека деца до 2 години ги пијат и во лето.
Миа пие по 4 капки д3

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

30.07.2010, 19:52

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

До пред некоја година обично во лето прекинувале со Д3 капки, но последниве години се даваат и во лето, јас минатиот пат кога бевме на ортопед го прашав дали треба да ги прекинам во лето, но тој ми рече да давам, да не правам пауза, а оваа контрола од пред 2 дена ни ги зголеми од 4 на 6 капки.

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

30.07.2010, 23:23

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

јас во април престанав да и давам на нина вигантол. а минатата година летниот период и давав само по 1 капка. имам една пријателка која има дечиња од 2 и 6 години и уште секоја вечер им дава по 2 капки вигантол. мене ортопедот ми рече да и давам до април, а после веќе немало потреба.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

31.07.2010, 14:14

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

Nie koristime D3 po 3 kapki od pocetokot

AD-ne gi davaat tuka poveke

A neznaev deka vreme traenjeto na kapkite  eeden mesec

clock-img

30.08.2010, 01:13

clock-img

Apteka VITA NEA

pencil-img

4

Што и да се земе нема да се згреши, разликата е во тоа што Вигантол капките се маслен раствор, додека Пливит Д3 се воден раствор и имаат различна концентрација на Витамин Д3, па поради тоа се даваат во различни количиниж

< Поракaта ја уредил Тања -- 31.8.2010 0:00:45 >

clock-img

30.08.2010, 10:45

clock-img

*miki mami*

pencil-img

579

Ние пиеме од почетокот вигантол по 2капки и еве на 6 месеци ни се затвори мекото на главчето целосно, а пред 2-3 недели бевме на ортопед тогаш не ни беше затворно беше нормалноuser posted image
сега незнам што да правам му се има ли на некого случено ова нели до година не трба да се затвори главчетоuser posted image

clock-img

03.09.2010, 15:40

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Po navrsen eden mesec koristime D3 po 2 kapki na den

Биди тоа што си

clock-img

01.10.2010, 12:54

clock-img

nadica

pencil-img

4381

мамички на поголеми деца што давате вие како замена за овие преперати
дали рибино масло, и кое? дали некој друг сируп, зрнца, таблети?user posted image
бидејќи сум збунета др ни рече давајте по ваш избор а што не ми кажа

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

01.10.2010, 13:48

clock-img

amelbebe

pencil-img

1105

Nadica nas maticnata ni rece da prodolzime so ribino maslo so vkus na banana,deka bilo dobro i za imunitetot i za koskite

clock-img

25.12.2010, 23:59

clock-img

sinolicka

pencil-img

180

sin mi ima 2i pol g. i po preporaka od pedijatar mu davam plivit iQ i plus se konsultirav i so 2 aptekarki (prijatelki mi se)mi rekoa deka e ok.e sega najdobro e ribino maslo ama za tie sto mozat da go pijat matej povraka od riv. maslo.a za kapkite vigantolot otkako ke se otvori se dava 1 mesec a d3 15 do 20 dena najmnogu.(taka koristevme nie pedijatarot taka ni kaza)

clock-img

26.12.2010, 00:06

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Синоличка мислиш на Пиковит IQ?

clock-img

26.12.2010, 01:13

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica

мамички на поголеми деца што давате вие како замена за овие преперати
дали рибино масло, и кое? дали некој друг сируп, зрнца, таблети?user posted image
бидејќи сум збунета др ни рече давајте по ваш избор а што не ми кажа

јас и давам вигантол, по 2 капки навечер. иако ортопедот ми рече да и давам до април, а потоа не, на последнава контрола ми рече зимово пак да и давам по 2 капки.

< Поракaта ја уредил Maca25 -- 26.12.2010 1:14:24 >

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

27.12.2010, 13:59

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Син ми пие АД3 капки- по 7 на ден но не наеднаш туку на трипати: 2/3/2 така му ги давам.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

28.12.2010, 19:25

clock-img

srcence_25

pencil-img

180

neznam kolku e vo red no koga bevme na vakcina na tri meseci ne prasaa po kolku kapki pie, jas kazav 5...pedijatarot rece da zgolemime na 10 i za eden mesec da vidime so ke bide...arno ama sega koga bevme na vakcina za 4 meseci, vo sovetuvaliste povtorno mi ja zgomemi dozata t.e mi dade terapija: 21den da i davam po 25 kapli a 10 dena po 5 kapi i pak na pregld....neznam zosto tolkava doza i dali e vo red tolkava doza da i davam...neznam dali ke ima navistina korist...ili nedaj boze ke se predozira...

clock-img

28.12.2010, 19:26

clock-img

srcence_25

pencil-img

180

inace pie D3

clock-img

09.01.2011, 22:04

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Denes mu dadov d3 kapki megu jadenjeto, pa posle ne sakase da go dopie mlekoto i se zasrknuvase i plukase. Ima eden mesec. Mozno e da mu se zgadilo od kapkite?

clock-img

09.01.2011, 22:14

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Капките немаат никаков вкус ни мирис, барем според мене. Види да не е од нешто друго.
Додуша јас и давам на ќерка ми вигантол, па за тие можам да кажам дека немаат вкус и мирис. За другите не знам.
Јас секогаш давав навечер, и сеуште и давам пред спиење.

Последни статии

article-img