ИЗВОРНА ПОРАКА: sky diver
....mene ne mi bea dovolni 30 ampuli puregon preku fond, pa morav da dokupuvam uste 10...........Malku me plasi toa sto punkcijata ke mi bide na 16 den od menzis......Inaku od hormonite mi e cas ladno cas toplo, stomakot mi e poduen nenormalno, jajnicite me bolat od vreme na vreme, mnogu brzo plamnuvam odnosno se nerviram i taka... ama neli se e toa za arno :-)
inaku dali nekoja od vas znae kakvi treba da bidat vrednostite na estradiolot vo tekot na stimulacija....
skydiver, ајде да те туриме и тебе на списокот за мешиња. И јас докупив неколку ампули, затоа што докторот така реши и тоа ја надмина бројката од Фондот. Хормоните што ги примаш се вештачки и целиот процес е контролиран, така што оваа овулација што сега ќе се случи со ИВФ, нема никаква врска со природната овулација, затоа што те следат на ехо и точно знаат кога ќе треба пункција да ги извадат, не се секирај...
За промени во расположението и подуен стомак, болки во јајниците - добредојде во клубот, тоа се симптоми од терапијата, не се секирај, само кажи му на мажето да те истрпи во овој период.

Вредностите на естрадиолот треба да се високи, не премногу, но сепак високи за да имаш доволно/квалитетни јајце клетки. Штом докторот цело време ти вика супер е се, не се секирај препушти му нему да ја тера работата и со позитивна мисла да не израдуваш наскоро.
A кај кој доктор беше?
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.3.2014 13:34:21 >